Puheenjohtaja Jussi Halla-aho (ps.) pyytää videopuheenvuorossaan maakunta-Suomen asukkaita pohtimaan, onko heidän tilanteensa menossa oikeaan suuntaan.

Katso Halla-ahon puheenvuoro täältä (juttu jatkuu alempana):

Halla-ahon puhe tekstimuodossa:

”Kaikki puolueet jännittävät kuntavaalien tuloksia. Mutta mikään puolue ei ole yhtä kauhuissaan kuin keskusta. Viime vuoden eduskuntavaalitappion jälkeen keskusta lähti vihervasemmistolaiseen hallitukseen siinä toivossa, että tämä yllä pitäisi puolueen uskottavuutta ja relevanssia oman äänestäjäkunnan silmissä. Odotusten mukaisesti on käynyt päinvastoin.

Kepun rooliksi on jäänyt kannatella punavihreää aisaa ja selitellä omalle äänestäjäkunnalle sisäministeri Ohisalon ja kumppaneiden metkuja.

Kepu laskee kaiken kuntavaalien varaan. Se toivoo saavansa tuloksen, jonka se voisi selittää itselleen ja äänestäjilleen torjuntavoitoksi.

Kepulla ei ole maakuntasuomessa muita uhkaajia kuin perussuomalaiset. Siksi kepu ampuu nyt täuyslaidallisia PS:n suuntaan.

Eduskuntaryhmän pj Kurvinen, puolueen pj Saarikko ja puolueen varapj Lohi sekä johtava strategi Mikko Kärnä ovat somessa ja viikonlopun lehdissä syyttäneet minua ja perussuomalaisia maaseudun ihmisten halventamisesta ja siitä, että emme haluaisi puolustaa koko Suomen elinvoimaisuutta. Todisteena on käytetty MTV:n uutisekstran haastattelua viime perjantailta.

Totesin siinä että perussuomalaisten käsityksen mukaan maaseudun ihmisillä on vahva tahto tulla toimeen omalla työllään eikä kitkutella kepun säännöstelemillä tukiaisilla.
Tämä on kepun mielestä halventavasti sanottu. Kepun mielestä maaseudun asukkaat eivät halua tulla toimeen omalla työllään vaan kitkutella kepun säännöstelemillä tukiaisilla.

Näin kepu näkee teidät, hyvä maaseudun väki.

Kepu on vaatinut minua selittämään, mitä kepulaisia tukiaisia haluaisin leikata. Tämä on väärinkäsitys. Perussuomalaiset eivät halua leikata tukia vaan vähentää tukiriippuvuutta.

Me haluamme, että maaseudulla on mahdollista asua ja liikkua kohtuuhinnalla ja että sinne kannattaa investoida ja luoda oikeita työpaikkoja. Me haluamme että metsäteollisuus, turveteollisuus ja suomalainen maatalous ovat kilpailukykyisiä. Tätä tarkoitaa elinvoimainen maaseutu.

Kun maaseutu voi hyvin, se tarvitsee vähemmän tukia. Kaikki voittavat.

Kepu markkinoi itseään maaseudun puolustajana ja ainoana toivona. Kurvisen mukaan valot sammuvat Suomesta ilman keskustaa ja Golf-virtaa.

Hyvä maakunta-Suomen asukas.

Katso ympärillesi. Miten sinulla menee juuri nyt? Ovatko liikkumisen kustannukset vähentyneet viime aikoina? Entä lämmityskustannukset, jätevesimaksut, onko sähkölasku tullut alaspäin?

Jääkö maatalousyrittäjälle paljonkin käteen omasta työstään? Ovatko tilat hyvässä kunnossa? Miten kyläkoulullasi menee? Miten kauas joudut lähtemään, kun pitää synnyttää tai asioida muissa terveyspalveluissa? Ehtiikö poliisi paikalle ajoissa? Onko lähistöllä viime aikoina avattu tehtaita vai onko niitä pantu kiinni?

Jos tuntuu, että asiat eivät ole parhaalla mahdollisella tolalla, käy kotikuntasi nettisivulla katsomassa, kuka pitää valtaa valtuustossa.

Katso sen jälkeen, mikä puolue on ollut kuusi vuotta hoitamassa asioitasi ja ”puolustamassa” sinua maan hallituksessa, ensin ykkös- ja sitten kakkospuolueena.

Uskotko, että kepu on ratkaisu ongelmiisi? Kepu toivoo, että uskot näin.

Kepu on valtaorganisaatio. Se haluaa pysyä vallassa, koska valta merkitsee rahaa, titteleitä, julkisia hankintoja, suojatyöpaikkoja ja palkintovirkoja.

Kepu tarvitsee sinut äänestämään kepua.

On kepun etujen mukaista, että sinulla menee sopivan huonosti, koska kun sinulla menee huonosti, sinulla on syy äänestää maaseudun ”puolustajaa”.

Kepu kiertää nyt pitkin Suomea kehumassa itseään ja EU:ta ja heiluttamassa rahasäkkiä maalaisille. Muutama tosiasia kannattaa muistaa. Suomi on Euroopan unionin nettomaksaja. Koronalelymispaketin myötä Suomi on entistä enemmän nettomaksaja.

Suomi ei saa EU:sta sentin latia. Kun kepu lupaa teille EU-rahaa, se jakaa teille teidän omia rahojanne.

Te saatte takaisin roposia niistä rahoista, jotka on ensin verotettu teiltä ansiotuloveroina, pääomaveroina, kiinteistöveroina, poittoaineveroina ja muina veroina.

Suuri osa teidän rahoistanne menee Etelä- ja Keski-Euroopan maiden talousongelmien paikkkaamiseen, haittamaahanmuuton kustannuksiin, Afikkaan lapioitavaan kehitysapuun, sukupuolineutraaliehin henkilötunnuksiin ja muihin hallituksen kärkihankkeisiin, kepun siunauksella.

Kepun politiikka johtaa maaseudun näivettymiseen, köyhtmiseen ja tyhjenemiseen. Samalla se johtaa hallitsemattomaan kasvuun ja asuntopulaan suurissa kaupungeissa.

Elinvoimainen maaseutu ja koko maan tasapainoinen kehitys ja asumiskelpoisena pitäminen ovat kaikkien etu. Vastakkainasetetelua kaupunkien ja maakuntien välillä ei tarvita, koska niiden todelliset intressit ovat yhteisiä. Perussuomalaiset on koko Suomen puolue.”

SUOMEN UUTISET