Eduskunnan lähetekeskustelussa käsitellään tänään kansalaisaloitetta, jossa vaaditaan autoilun kustannusten alentamista. Aloitteen alullepanijoiden mukaan uudessa hallitusohjelmassa on juuri sitä henkeä, mitä he kansalaisaloitteellaan hakivat.

Kipuraja ylitetty – autoilun elvytyspaketti –kansalaisaloite on herättänyt viime päivinä paljon keskustelua sosiaalisessa mediassa ja lehdistössä.

– On totta, että aloitteessa esitetyt toimet ovat nykytilanteeseen nähden radikaaleja ja haukkaisivat ison palan valtion verotuloista. Esittämämme toimenpiteet on kuitenkin aloitteessa perusteltu ja haimme innoitusta esimerkiksi Puolasta, jossa polttoaineiden verotusta oli väliaikaisesti laskettu vastauksena kohonneisiin hintoihin ja kansalaisten vaikeaan taloudelliseen tilanteeseen, aloitteen alullepanijat Perussuomalaisesta Nuorisosta perustelevat.

Reaktio Marinin hallituksen toimiin

PS-Nuoriso toteaa, ettei aloite ei ole edelleenkään pelkkää idealismia, vaan vilpitön avunpyyntö hallitukselle edistää Suomen ja suomalaisten edun mukaista politiikkaa.

– Kyseessä oli reaktio Marinin hallituksen toimiin, jotka tieten tahtoen kurjistivat tavallisten kansalaisten oloja ilmastokunnianhimon tähden. Entisen puheenjohtajamme ja nykyisen kansanedustaja Miko Bergbomin sanoin tuemme edelleen aloitteen henkeä, joka on täysin oikea.

Hallitusohjelma oikealla tiellä

Perussuomalaiset nuoret myöntävät, että he olisivat toivoneet enemmän helpotuksia polttoaineiden verotukseen. Kuitenkin hallitusohjelmassa näkyy selkeästi perussuomalaisten kädenjälki ainoana eduskuntapuolueena, joka pyrkii hillitsemään polttoaineiden hinnannousua.

– Hallitusohjelmaan on muun muassa kirjattu, ettei liikennepolttoaineiden hinta nouse hallituksen toimenpiteiden takia. Markkinahintoihin hallitus ei voi vaikuttaa. Näin ollen hallitusohjelmassa on juuri sitä henkeä, mitä olemme hakeneet kansalaisaloitteellamme.

– Näemme, että kansalaisaloite on tehnyt ja tekee tehtävänsä herättämällä keskustelua ja kansanedustajia kansalaisten hätään. Toivomme jatkossakin hallituksen pitävän autoilevan veronmaksajan puolia ja oppositiolta ymmärrystä tavallisen suomalaisen elämän realiteetteihin, nuorisojärjestö toteaa tiedotteessaan.

SUOMEN UUTISET