Vakuutusoikeus tekee papereiden perusteella eri arvion potilaan vammasta tai terveydentilasta kuin potilasta hoitanut erikoislääkäri. Valitettavan monella on asiasta omakohtaista kokemusta.

Perussuomalaisten työministeri Jari Lindström asetti oikeusministerinä toimiessaan selvityshenkilön tarkastelemaan vakuutusoikeuden käytäntöjä. Vallitseva vakuutuslääkäri- ja vakuutusoikeuskäytäntö on selvästi asia, jossa järjestelmämme ja kansalaisten oikeustaju eivät kohtaa.

Vakuutusoikeuden resursseja lisättävä

Perussuomalaisten eduskuntaryhmä odottaa, että muutos vakuutuslääkäri- ja vakuutusoikeuskäytäntöön saadaan aikaiseksi hallituksen yhteistyöllä.

– Vakuutusoikeuden resursseja on lisättävä, jotta suullisten käsittelyjen määrää voidaan lisätä ja pyytää lisää erikoislääkärilausuntoja. Oikeuden käsittelyaikojen lyhentämiseksi tarvitaan lisää tuomareita, ryhmä esittää.

Nykykäytäntö sotii oikeustajua vastaan

Perussuomalaisten mielestä on aika korjata oikeustajun vastainen käytäntö, jossa vakuutusoikeus voi tehdä arvion potilaan terveydentilasta ilman tämän tutkimista.

– Tällaisen ei pitäisi enää nykyaikana olla mahdollista. Pyydämme oikeusministeri Antti Häkkästä jatkamaan ministeri Lindströmin hyvälle alulle saamaa selvitystyötä ja tuomaan vielä tämä hallituksen aikana ehdotuksen ongelman ratkaisemiseksi.

SUOMEN UUTISET