Riikka Purra toteaa sosiaalisen median kanavillaan, että Suomeen pyrkii keskenään hyvinkin erilaisia pakolaisryhmiä. – Toinen on oikeaa. Toinen on siirtolaisuutta. Ja sille jälkimmäiselle meidän pitäisi sanoa yksiselitteisesti ei.

Perussuomalaiset katsoo, että Ukrainasta sotaa pakenevien auttaminen on tärkeää. Perussuomalaisten puheenjohtaja Riikka Purra nostaa kuitenkin esille, että Suomeen pyrkii nyt keskenään todella erilaisia pakolaisryhmiä.

– Ukrainasta paenneet haluavat jäädä lähelle kotimaata, koska he haluavat palata sinne mahdollisimman pian. Osa on jo palannutkin. Puola on tuonut tämän esille useissa EU-keskusteluissa. Edes köyhästä Moldovasta ei mielellään siirrytä kauemmaksi. Tilapäisen suojelun sisällä tehtävät siirrot ovat olleet ainakin toistaiseksi vaatimattomia, koska ukrainalaiset eivät halua siirtyä, Purra kirjoittaa Facebookissa.

Osa vaeltaa Suomeen tuhansien kilometrien takaa

– Toiset ”turvapaikanhakijat” vaeltavat tuhansien kilometrien takaa, usean turvallisen maan läpi ja lopulta jättävät turvapaikkahakemuksensa Pohjois-Eurooppaan, aikomuksenaan jäädä sinne loppuelämäkseen, oli turvapaikkaan syytä tai ei. Vastaanottavien yhteiskuntien pitää muovautua heidän tarpeisiinsa.

– On todella erilaisia pakolaisuuksia. Toinen on oikeaa. Toinen on siirtolaisuutta. Ja sille jälkimmäiselle meidän pitäisi sanoa yksiselitteisesti EI.

SUOMEN UUTISET