Kansanedustaja Jari Ronkaisen ja kaupunginvaltuutettu Mari Rantasen mielestä Laura Huhtasaaren presidentinvaalikampanja on jo nyt osoittautunut menestykseksi.

Molemmat näkevät onnistumisena erityisesti sen, kuinka hyvin Huhtasaari on onnistunut nostamaan keskeisiä teemojaan ja ydinasioita esille.

– Kansalaisten reaktioista päätellen viesti on myös selvästi mennyt perille. Samalla voidaan lopullisesti osoittaa virheellisiksi väitteet siitä, että perussuomalaiset olisi yhden asian puolue, Ronkainen sanoo.

Molempien mielestä vaalikampanja on osoittanut, kuinka Huhtasaari oli oikea valinta presidenttiehdokkaaksi.

– Laura lunasti nopeasti paikkansa ja sai asiat rullaamaan heti alkumetreiltä lähtien. Hän on onnistunut puhuttelemaan ihmisiä ihan laidasta laitaan ja samalla varmasti laajentanut sitä ryhmää, joka äänestää perussuomalaisia. Lauran kannattajia on kaikissa ryhmissä ja yhteiskuntaluokissa. Olen saanut kuulla, että Lauraa on ennakkoon äänestetty laajasti myös ulkomailla, Rantanen sanoo.

Ronkaisen mukaan ero vuoden 2012 presidentinvaaleihin on ollut merkittävä.

– Perussuomalainen kenttäväki on lähtenyt tällä kertaa paljon vahvemmin mukaan, olisiko jopa niin, että nyt vasta monella on ollut ylipäätään mahdollisuus osallistua vaalikampanjaan. Tulokset siitä ovat kaikkien nähtävillä, Ronkainen sanoo.

Rantanen nostaa esille, kuinka Laura on tehnyt valtavan työn puolueelle.

– Perussuomalaiset teemat ovat nousseet valtakunnallisiksi puheenaiheiksi ja siitä on kiittäminen Lauraa.

Kaikki presidenttiehdokkaat ovat kuluneilla edellisillä viikoilla sekä kiertäneet ympäri Suomea, että osallistuneet iltaisin erilaisiin tv-tentteihin. Ronkaisen mielestä Laura on kestänyt hyvin kovan paineen keskellä.

– Annan jo nyt Lauralle arvosanaksi 10+. Laura on jaksanut hymyssä suin, vaikka on varmasti antanut kaikkensa. Ihmeellistä, että joillekin hymyilykin tuntuu olevan liikaa.

SUOMEN UUTISET