”Ruotsissa vanhemmilla on oikeus maksettuun 480 päivän vapaaseen, kun lapsi syntyy tai on adoptoitu. Tämä on huippusaavutus kansainvälisestikin mitaten”. Tämän tyyppistä informaatiota löytyy lisää Ruotsin viralliselta kotisivulta sverige.se.

Sivuilla kerrotaan myös, että ruotsalaiset rakastavat verottajaa ja sairaanhoito on ilmaista heillekin, jotka ovat saaneet kielteisen turvapaikkapäätöksen ja piileskelevät viranomaisia.

– Meille ei tuota minkäänlaista tuskaa kertoa, että Ruotsi todellakin on hyvinvointivaltio. Se herättää kiinnostusta, sanoo valtion tiedotuksesta vastaava virkamies.

Oppositio suivaantui

Oppositiossa sivustosta ollaan pöyristyneitä – jopa ruotsidemokraattien ulkopuolisissa porukoissa.

– Tämä on täysin tolkutonta, sanoo kokoomuksen puheenjohtaja Ulf Kristersson.

– Jos ihmisellä on monta lasta ja verkossa kerrotaan, että Ruotsissa saa mitä moninaisempia etuja, vaikka oleskelisi maassa laittomasti, niin silloin lähetämme maailmalle aivan väärän viestin, puheenjohtaja siunailee.

Kristillisdemokraattien maahanmuuttoasioista vastaava valtiopäiväedustaja, salibandypastori Hans Eklind purkaa turhautumistaan Twitterissä:

– Nyt saavat typeryydet riittää! Myykää Ruotsia kernaasti insinööritaidoilla, Nobeleilla tai vaikka ahkeruudella! Mutta hyvä luoja tämä maa ei ole avustusten Mekka!

Demarit häntä koipien välissä

Sosialidemokraattinen ulkoministeri Ann Linde on häntä koipien välissä sivuston aiheuttaman kohun vuoksi. Hän lupaa keskustella asiasta ulkomaantiedotuksen johdon kanssa.

– Mielestäni maastamme pitää jakaa tasapuolista informaatiota, eikä ole suotavaa houkutella tänne ihmisiä pelkästään etujen vuoksi. Jos näin on tapahtunut, se on onnetonta, lausuu ministeri.

Artikkelia on muokattu Ruotsin ulkoministerin osalta 4.11.2019 klo 12.34.

SUOMEN UUTISET