Ruotsin hallitus jatkanee vaaleihin asti ja Morgan Johansson jatkaa sisäministerinä. Äänestystulos epäluottamuksesta Johanssonia kohtaan oli äärimmäisen tiukka ja ratkesi kurditaustaisen edustajan äänestäessä tyhjää.

Ruotsin hallituskriisi on jälleen kerran ohi ja sosialidemokraattinen vähemmistöhallitus jatkaa. Äänestystulos epäluottamuksesta sisä- ja oikeusministeri Morgan Johanssonia vastaan oli mahdollisimman niukka ja ratkesi yhdellä äänellä. Epäluottamuksen läpimenoon olisi tarvittu 175 ääntä mutta se sai 174 edustajan tuen.

Pääministeri Magdalena Andersson oli ilmoittanut, että hän ja koko hallitus eroavat, jos Johansson kaatuu äänestykseen. Magdalena Anderssonin hallitus sai nyt siis jatkoajan todennäköisesti vaaleihin asti ja Morgan Johansson jatkaa ministerinä.

Tuloksen ratkaisi puolueisiin sitoutumaton kurditaustainen Amineh Kakabaveh, joka äänesti tyhjää. Kakabaveh oli jo marraskuussa tehnyt hallituksen kanssa sopimuksen siitä, että Ruotsi syventää yhteistyötään kurdipuolue PYD:n kanssa ja tukee kurdien itsehallintoa Koillis-Syyriassa ja Rojaven alueella.

Rikollisuus nousemassa vaaliteemaksi

Ruotsidemokraattien alulle panemassa epäluottamuksessa oli kyse Johansson kyvystä ja halusta hillitä Ruotsissa rehottavaa rikollisuutta.

– Emme pelkää puhua selkokieltä oikeusministeri Morgan Johanssonista. Viimeiset kahdeksan vuotta ovat olleet täydellinen epäonnistuminen…väkivaltaisia mielenosoituksia ja mellakoita, kivenheittäjiä ja palavia autoja, jengimurhia ja nöyryytysryöstöjä, totesi ruotsidemokraattien ryhmäjohtaja Henrik Vinge saatekeskustelussa.

– Alennetuista rangaistuksista ja selityksistä huolimatta ulkomaiden asukkaat tulevat maahamme, tappavat tai raiskaavat, eikä heitä karkoteta, Vinge jyrisi.

SUOMEN UUTISET