Perussuomalaiset moittivat ankarasti vihreiden johtamaa sisäministeriötä. Sisäisestä turvallisuudesta vastaava ministeriö päätti erikseen kommentoida, ettei rajaa voida sulkea edes poikkeusoloissa. Ministeriö perustelee käsittämätöntä lausuntoaan EU:n vaatimuksilla. Uppo-outo ulostulo julkaistiin vain 7 minuuttia ennen valtionjohdon historiallista Nato-yhteislausuntoa.

Puheenjohtaja Riikka Purra (ps.) summaa sisäministeriön tyyperryttävän ulostulon:

– 7 minuuttia ennen valtiojohdon NATO-kantaa eli de facto harmaan vaiheen alkamista sisäisen turvallisuuden ministeriö tviittaa, että no can do, emme voi suojautua Venäjän mahdolliselta ja siirtolaisaseelta, koska EU kielsi! Puolaa ja Liettuaa EU kyllä kiitti. Suomi on eri asia.

Sisäministeriön ulostulo oli seuraava: Sisäministeriö ja ⁦oikeusministeriö ovat käyneet keskusteluja EU:n komission kanssa muuttoliikkeen välineellistämisestä. Rajan sulkeminen kokonaan tai turvapaikkaoikeuden rajoittaminen eivät ole EU-lainsäädännön mukaan mahdollisia edes poikkeusoloissa.”

Ministeriön lausunto on selvästi väärä. Tuoreessa muistissa on esimerkiksi EU-jäsenmaa Puolan tapaus, jossa siirtolaisaseen kohdannut maa nimenomaan laittoi rajan kiinni.

Purra jatkaa: Valitettavasti kävi taas, kuten varoitimme. Olisitte edes valinneet tälle toisen ajankohdan kuin valtiojohdon Nato-kannan ilmoittamisen! Puola ja Liettua ovat siis rikkoneet EU-lakia, vaikka niitä ei ole asiasta moitittu, ei sen paremmin komissiosta kuin tuomioistuimista.”

Katso myös Purran videokommentti TikTokista.

Suomen Uutiset