Jo on aikoihin eletty. Aamusta presidentti ja pääministeri kertoivat Nato-kantansa ja Suomi siirtyi harmaalle alueelle. Mutta: vain minuutteja aiemmin oli Suomen sisäministeriö kertonut, että rajan sulkeminen kokonaan tai turvapaikanhakuoikeuden rajoittaminen edes poikkeusoloissa ei ole sallittua. Näin oli kuulemma Eu-komissio heille kertonut. Suomi ei siis muka voisi sulkea rajojaan edes Venäjän hybridihyökkäyksen koittaessa, mitä ihmettä?

Torstain kyselytunti oli poikkeksellisen kiivassanainen. Hallitus, joka ei saa aikaiseksi, alkoi syytellä rajusti oppositiota.

Hallituksen piipertäjät ovat todella valmiit laittamaan keiden tahansa maahansaapujien oikeudet oman maan kansalaisten oikeuksien edelle. Keskusta suostuu tähän, ja aikoo jatkaa diskuteeraamista komission kanssa. Demarit peesaavat piiperrystä. Ja mikä absurdeinta, Suomen sisäministeri Krista Mikkonen (vihr.) kehtasi syyttää turvallisuutta vaatinutta oppositiota hybridivaikuttamisen keinojen käyttämisestä. Sisäministeri siis syytti suomalaista oppositiota hybridivaikuttamisesta.

Suomen Uutiset koosti olennaiset kohdat ja haastatteli PS-kansanedustajia. Katso, mitä mieltä ps-kansanedustajat Mari Rantanen, Sebastian Tynkkynen ja Veikko Vallin tästä kaikesta olivat:

Youtube, 18 min.

MARIA ASUNTA