Saksalaisen äärivasemmistolaisen Amadeu Antonio -säätiön päiväkotien henkilökunnalle julkaisema brosyyri oikeistolaisten ja kansallismielisten vanhempien tunnistamiseksi on nostattanut myrskyn Saksan mediassa. Säätiö toimii valtion tuella ja oman ilmoituksensa mukaan rasismia ja juutalaisvihaa vastaan.

Monilla saksalaisilla tv-kanavilla on kysytty, miten veronmaksajien varoilla voidaan tuottaa materiaalia, jossa neuvotaan yksityiskohtaisesti ja monien esimerkkien avulla, miten vakoillaan lasten sanojen, asujen ja käyttäytymisen kautta kotien poliittista ilmastoa.

Jos henkilökunta päätyy olettamukseen, että vanhemmat ovat kansallismielisiä ja oikeistolaisesti ajattelevia, kehottaa opas henkilökuntaa kutsumaan heidät keskusteluun.

Sat1-kanavan ohjelmassa vieraillut Berliinin Neuköllnin entinen pormestari Heinz Buschkowsky (sd) sanoi, että opaskirjan henki ja ohjeet ovat kuin suoraan DDR:n turvallisuuspalvelun Stasin koipussista. Hän kehotti perheministeri Franziska Giffeytä (sd) vetämään oppaat välittömästi takaisin ja hävittämään ne joulun hyvässä hengessä.

Mielestään ilmeisesti hyvällä asialla olevaa Amadeu Antonio -säätiötä johtaa entinen Stasin agentti Anetta Kahane, raportoi Berliinissä asuva suomalaistoimittaja Pertti Rönkkö Facebook-seinällään.

Äärioikeistolaisen perheen lapset tunnistaa perinteisistä sukupuolirooleista

Deutsche Wellen mukaan eniten närkästystä oppaassa herätti kohta, joka kuvaili miten päiväkodin henkilökunta joutui kohtaamaan kaksi lasta, joiden vanhemmat kuuluivat paikalliseen äärioikeistolaiseksi luokiteltuun järjestöön. ”Tyttö puetaan mekkoon ja hänen hiuksensa solmitaan palmikoksi, häntä kehotetaan tekemään kotiläksyt kotona, kun taas poika kohtaa kovia fyysisiä haasteita ja harjoituksia”, brosyyrissä todetaan.

Bild siteerasi kristillisdemokrraattien CDU:n liittopäiväedustaja Christoph Bernstielia, joka tuomitsi mekkojen ja palmikoiden yhdistämisen äärioikeistolaisuuteen.

Maahanmuuttokriittinen, kansalliskonservatiivinen Vaihtoehto Saksalle -puolue (AfD) syytti säätiötä Stasin menetelmien käyttämisestä. Puolue twiittasi: ”Uskomatonta! Perheministeri Giffey antaa heidän vakoilla lapsiamme. Mielipidekyttääjien armeija soluttautuu nyt oikeistojahdissaan päiväkoteihin. Tämä menee nyt kertakaikkiaan liian pitkälle!”

Suomen Uutiset