Dresdenin kaupunki värvää linja-autonkuljettajia ulkomailta, koska työvoimapula on huutava. Samaan aikaan saksalainen bussikuski saa potkut, koska laittoi bussinsa oveen ilmeisesti protestiksi lapun, jossa kerrotaan, että tämän bussin kuljettaja on saksalainen.

Kaupungin bussilla matkustanut Peter, 23, huomasi lapun, otti siitä kuvan ja postasi kuvan sosiaaliseen mediaan, kertoo Saksan yleisradion ulkomaanpalvelu DW. Peter oli lapusta erittäin pöyristynyt.

– Olin hämmästynyt, kun näin sen, Peter kertoi paikallislehdelle.

– Minua järkytti eniten se, että en edes jaksanut yllättyä. Tällaisista asioista on vähitellen tulossa normaalia, Peter jatkoi.

Liikennelaitos: Tästä tulee seuraamuksia

Dresdenin kaupungin liikennelaitos ei kuitenkaan pitänyt normaalina, että saksalainen bussikuski kertoo olevansa saksalainen, vaan kommentoi Twitterissä, että kuljettajalle koituu lapusta seuraamuksia.

– Mekin ihmettelemme, mikä kollegalla on vikana, kirjoitti liikennelaitoksen virallinen Twitter-tili.

– Hän ei ole tänään enää ajossa, mutta tästä tulee seuraamuksia.

https://twitter.com/DVBAG/status/1206503654641033216

Twiittiketjussa käydään vilkasta keskustelua asiasta. Joku ihmettelee, että mitä seuraamuksia tuollaisesta lapusta muka pitäisi tulla, kun taas toinen tohottaa, että ”natsit ulos”.

Kuskille kenkää

Liikennelaitoksen tiedottaja kertoi myöhemmin medialle, että kyseinen kuljettaja oli ollut alihankkijan palveluksessa, mutta että hän ei tule enää ikinä ajamaan Dresdenin liikennelaitoksen reiteillä.

– Tällainen käytös on täysin sopimatonta, tiedottaja sanoi.

Myös alihankkijana toimivan yrityksen johtaja oli pöyristynyt pitkäaikaisen työntekijänsä käytöksestä ja kertoi, että kuljettaja on hyllytetty ainakin tilapäisesti. Saksan yleisradion jutusta ei selviä, irtisanottiinko kuljettaja pysyvästi alihankkijafirman palveluksesta – ja jos, niin millä perusteella – mutta ainakaan hän ei enää pääse paikkaamaan Dresdenin kaupungin liikennelaitoksen työvoimapulaa.

Huutava työvoimapula vaatii ulkomaisia kuskeja

Dresdenin kaupungin liikennelaitos DVB on viime aikoina rekrytoinut ahkerasti uusia kuljettajia ulkomailta. DVB:n johtajan mukaan Saksasta ei löydy enää bussikuskeja, joten niitä on jouduttu hakemaan Serbiasta asti.

Ilmeisesti saksalaiskuljettajan bussinsa ikkunaan laittama lappu oli pienen ihmisen protesti ulkomaalaisen työvoiman maahantuonnille. Lopputulos oli joka tapauksessa se, että bussikuskille koitti ankea joulu työttömänä, ja Dresdenin kaupungin busseja ajamassa on yksi saksalainen vähemmän.

Pahinta asiassa on kuitenkin se, että saksalaiskuskien ”natsiskandaali” on laajentunut, sillä samanlainen lappu on nähty toisenkin dresdeniläisen bussin ikkunassa.

SUOMEN UUTISET