Saksan vihreiden liittopäiväryhmän johtaja Katrin Göring-Eckardt vaatii, että Saksan tulisi myöntää työlupia ilmastopakolaisille – siis epämieluisia ilmasto-olosuhteita pakeneville siirtolaisille. Häntä kismittää maansa nykyinen turvapaikkapolitiikka, joka on räätälöity vain sotaa ja vainoa pakenevien tarpeisiin. Samalla hän esitti huolensa asuntotuotannon vähyydestä, mikä kasvattaa vuokratasoa suurissa kaupungeissa. Asiasta kertoi Welt am Sonntag -lehti.

Göring-Eckardtin mielestä hylättyjen turvapaikkahakemusten saaneiden palautuksiin pitäisi keskittyä toisella tapaa kuin nyt. Turvallisen palautusmaan tarkastelutapa kismittää, ja hänen mielestään on aivan ymmärrettävää, että esimerkiksi Marokko haluaisi palautuksien vastineeksi jotain.

Saksa voisi Marokon kansalaisten kotimaan palautuksen eteen myöntää marokkolaisille etuuksia, kuten opiskelijoille opiskelulupia ja liikemiehille viisumeita.

Göring-Eckardt ihmettelee maan sosiaalidemokraattien otetta hallituksessa. Maahanmuuttopolitiikassa he myötäilevät vaihtoehtopuolue AfD:n linjauksia. Hänen mielestään demareiden ei tulisi huolestua liiaksi äänestäjäkadosta AfD:n suuntaan. Hän kummastelee myös demareiden hiljaista linjaa sosiaalipolitiikassa ja toivoisi demareiden puuttuvan hanakammin asumiskustannusten kasvun hidastamiseen.

Vihreillä on Saksan nykyisillä liittopäivillä 8,9 prosentin kannatus.

Henri Alakylä