Keskeisen liikenneväylän katkaisemista yrittävä Elokapina uhkailee ja painostaa poliisia. Suomen Uutisten haltuunsa saamalla videolla Elokapinan johtohahmot paljastavat, että mikäli poliisi yrittää estää Mannerheimintien mielenosoituksen, kapinaliike aikoo aiheuttaa vielä pahempaa häiriötä muualla.

Videolla on äänessä Elokapinan johtohahmo Anton Keskinen.

(Juttu jatkuu videoikkunan alla)

Elokapinan video on kokonaisuudessaan noin puolentoista tunnin mittainen. Suomen Uutiset koosti viiden minuutin koosteen kohdista, joissa poliisia vastaan kohdistuva suora uhkailu käy ilmi. Youtube 4 min 18 sek.

Videolla Anton Keskinen kertoo Elokapinan Syyskapinan suunnitelmasta. Jos poliisi ei tottele kapinaliikettä, se uhkaa aiheuttaa vielä enemmän häiriötä liikenteelle.

”Käytiin keskustelemassa perjantaina (24.9.2021) polisiin kanssa tästä tulevasta jutusta.

Poliisi kutsui sitten aktiotiimin porukkaa Pasilaan. Siellä oli johtokeskuksen ylijohtaja ja isoo hefee <puhuja nauraa> jotka yritti sitten vähän niinku käyttää kuuluisaa auktoriteettia ja suostutella tai painostaa, että siirrettäisiin mielenosoitus Kansalaistorille, ettei mielenosoitus tapahtuisi autotiellä.

Mä menin sinne myös ja sinne tuli Elokapinan poliisikontaktitiimistä pari tyyppiä myös. Keskusteltiin, ilmoitettiin poliisille että: ”joo kiitos tarjouksesta Kansalaistorista, mutta meidän suunnitelmamme on edelleen tuo. Ilmoitetaan teille, jos suunnitelma muuttuu. Luultavasti ei muutu.”

Olemme kertoneet poliisille, että jos he yrittävät estää meidän menemisemme Mannerheimintielle siihen kohtaan mihin olemme ilmoittaneet, niin menemme johonkin toiseen paikkaan luultavasti niin, että siitä syntyy enemmän häiriötä. Eli pyritään sitten tekemään poliisille niin kuin älytöntä yrittää estää sitä. Se synnyttäisi poliisille enemmän häiriötä, eivätkä he pystyisi varautumaan siihen. Tämä oli se plääni (=suunnitelma).

Poliisi ilmoitti, etteivät he missään tapauksessa tule hyväksymään Mannerheimintien sulkemista. Tästä tulee sitten se johtopäätös, että he alkaisivat alkaisivat purkaa tätä blokkia – tai mitä tahansa muutakin tieblokkia – hyvin nopeasti.

Jos tosiaan käy niin, että keskiviikon (29.9.2021) tieblokki puretaan nopeasti, niin meillä on mahdollisyys eskaloida häiriötä tuottavaa mielenosoitusta seuraavina päivinä. Eskaloinnilla ei tarkoiteta yllättävää, hazardia, mahdollisimman isoa ärsyttämistä vaan enemmänkin taktista eskalointia – neuvottelukikkoja. Jos menemme toisen kerran Mannerheimintielle – esimerkiksi torstaina tai perjantaina – voimme siinä vaiheessa kertoa poliisille että jos annatte poistumiskäskyn, niin kaikki lähiryhmät lähtevät autotieltä ja puolen tunnin päästä pistävät omat tieblokit jossain muualla pystyyn. Mistä syntyy tietenkin paljon enemmän häiriötä ja duunia. Tämä on vain yksi esimerkki, mitä voidaan tehdä. Tai voimme sanoa, että siirrymme johonkin toiseen paikkaan.

Nämä ovat tietysti juttuja, joista pitää keskustella lähiryhmien kanssa. Pointtina on se, että voimme yrittää tehdä poliisille entistä vaikeammaksi estää meidän mielenosoittamista.

Palaan taas perjantaiseen Pasilan keskusteluun. Oli hauskaa kun poliisin johtokeskuksen päällikkö sanoi, että me määräämme teille Kansalaistorin paikaksi. Että se on aivan yhtä tarkoituksenmukainen kuin Mannerheimintie. <Puhuja nauraa, samoin kuulijat>. Sanoin, että emme me ole sen takia nousseet otsikoihin, koska olemme olleet Kansalaistorilla. Ei se ole sama. Ei ole yhtä tarkoituksenmukainen. Ei pidä paikkaansa, ei faktisesti eikä meidän arvion mukaan. Poliisi nyökkäili hiljaa.”

Painostusta valtionjohtoa kohtaan

Elokapina paljastaa lisäksi videolla kohdistavansa tarkoituksella poliittista painostusta Suomen valtiojohtoa kohtaan. Osa Elokapinan poliittisista vaatimuksista on tehty tarkoituksella helpoiksi toteuttaa. Mikäli hallitus myöntyy liikkeen vaatimuksiin, aikoo Elokapina käyttää tätä myönnytystä osana tulevia aktivistien rekrytointeja.

SUOMEN UUTISET