Ennen vanhaan opettajien tehtävä oli pitää oppilaat kaidalla polulla. Nyt on nähty sekin ihme, että opettaja usuttaa oppilaita lakia tahallaan rikkovaan hurmosliikeeseen, jonka toimintaan osallistumisesta joutuu hyvällä todennäköisyydellä pidätetyksi.

Perussuomalaisen Nuorison puheenjohtaja Miko Bergbom sai haltuunsa kylmäävää materiaalia Elokapinan sisältä. Hän kirjoittaa asiasta Twitterissä.

”Sain käsiini mielenkiintoista materiaalia Elokapinan sisäisiltä keskustelualustoilta. Johtopäätös materiaaleista: Elokapina ei todellakaan ole mikään harmiton kansanliike nuorille, vaan aikuisten johtama ja koordinoima ääriliike. Mukana vauhdissa opettaja ja YLE!”

Bergbom purkaa Elokapinan aktiivien keskustelua pitkässä viestiketjussa. Hän kirjoittaa:

”[Elokapina väittää] olevansa puolueeton ilmastoliike, joka keskittyy toiminnassaan ilmastoon. Todellisuudessa liikkeen aktiivit pyrkivät aivopesemään huolestuneita nuoria jo varhain äärivasemmistolaiseen maailmankatsomukseen, jossa länsimaat ja valkoiset ovat kaiken pahan alku ja juuri.”

”Myös opettajat ovat löytäneet tiensä Elokapinan aktiiveiksi. Yksi pohtiikin jo, tulisiko opettajien järjestäytyä liikkeen sisällä omaksi ryhmäkseen. Tämä helpottaisi opettajien kykyä vaihtaa tietoa liikkeestä ja pohtia keinoja, miten tuoda Elokapina kouluun positiivisessa valossa.”

Bergbom jatkaa:

”Britanniassa viaton ihminen joutui kärsimään ruuhkassa aivohalvausta, koska paikallinen Elokapina oli tukkinut tiet. Suomessa foorumeilla tämän kaltainen tilanne kuitataan ”vahinkoja voi sattua” ajatuksella.”

”Elokapinan ’vastuulliset’ aikuiset valmentavat lapsia siihen, mitä lain rikkomisesta ja viranomaisen käskyistä piittamattomuudesta seuraa. Sen sijaan, että sellaista toimintaa paheksuttaisiin, halutaan opettaa, kuinka niissä toimitaan.”

SUOMEN UUTISET