

LEHTIKUVA
Sanna Marin torjuu hallitusyhteistyön perussuomalaisten kanssa – Purra kuittaa: ”Tervemenoa arvopohjaisen jonon jatkoksi, vihreiden ja muiden kumppanienne perään”
Ilta-Sanomien järjestämässä kuuden suurimman puolueen puheenjohtajatentissä puoluepomoilta tivattiin vastauksia ”kenen kaa” -kysymykseen eli puolueita, joiden kanssa kukin menisi mieluiten hallitukseen.
Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo arvosteli Sanna Marinin (sd) hallituksen talouspolitiikkaa, mutta jätti silti oven raolleen yhteistyölle demarien kanssa. Jo aiemmin Orpo on todennut, että perussuomalaisten kanssa yhteistyö voisi olla mahdollista.
Vihreiden Maria Ohisalo ilmoitti muutama päivä sitten Twitterissa, ettei vihreät lähde hallitukseen perussuomalaisten kanssa.
Suomi ohjattava oikeaan suuntaan
Puheenjohtajatentissä perussuomalaisten Riikka Purra totesi, että hän on aiemminkin sanonut, ettei hänellä ole henkilökohtaisia ministeripestiin liittyviä haaveita.
– Ainoa syy mennä hallituksen on mennä tekemään politiikkaa, jolla Suomea saadaan ohjattua oikeaan suuntaan – vain se on oleellista. Perussuomalaiset on ollut avoin omasta linjastaan, mitä ajattelemme nykyisestä hallituksesta ja miten eroamme muista puolueista.
– Se, mitä hallituksessa tehdään, määrittyy hallitusohjelmassa. Ymmärrän, että puolueilla on tarve tehdä arvopohjaan liittyviä valintoja, mutta lopulta puolueille mandaatin antavat suomalaiset äänestäjät, Purra muistutti.
Marinilla ja Rinteellä oma ”arvopohja”
Pääministeri Marin lausui, ettei hän näe mahdolliseksi perussuomalaisia ja SDP:ta samassa hallituksessa. Perusteluiksi Marin esitti arvopohjien erilaisuudet ja maailmankatsomuksien sijainnit kaukana toisistaan.
Purra huomasi Marinin arvopohjapuheissa samoja piirteitä kun edellisellä demaripääministeri Antti Rinteellä. Purra kirjoittaa aiheesta somekanavillaan:
– Neljä vuotta sitten eduskuntavaalien yhteydessä sosialidemokraattien puheenjohtaja Antti Rinne totesi, että demareilla ja perussuomalaisilla on ”ihmisyyteen liittyviä näkemyseroja”, mikä estää hallitusyhteistyön.
– Arvopohjaan vetosi puheenjohtajapaneelissa tänään myös demarien puheenjohtaja, pääministeri Sanna Marin ja ilmoitti, ettei SDP voi olla perussuomalaisten kanssa samassa hallituksessa. Sinne sitten arvopohjaisen jonon jatkoksi, vihreiden ja muiden kumppanienne perään! Toisin sanoen: Jos haluat muutosta, on entistäkin tärkeämpää äänestää perussuomalaisia, Purra kirjoittaa Facebookissa.
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
- hallitusyhteistyö äänestäjät vihervasemmisto Arvopohja Maria Ohisalo Riikka Purra Sanna Marin Hallitusohjelma Petteri Orpo Antti Rinne Talouspolitiikka vihreät perussuomalaiset SDP
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


Perussuomalaiset on valmis leikkauksiin, kunhan suomalaisille tärkeisiin palveluihin ja sosiaaliturvaan ei kosketa: Säästöt maahanmuutosta ja muista maailmanparantamiskohteista

Marin ajelee kaksilla rattailla – hamuaa työperäistä maahanmuuttoa, mutta ei ymmärrä mallia, jossa työnantajan palkkakuluja siirtyy yhteiskunnan maksettavaksi

Hallituksen rivit repeilevät riidellessä: Kepu sooloilee, Marin livahti maailmalle, Ohisalo jätti tänään väliin EK:n puheenjohtajatentin – ”Hallituksen peli on menetetty”

Perussuomalaiset on valmis purkamaan kannustinloukkuja veronalennuksilla: Suomessa on tultava toimeen palkalla ilman tulonsiirtoja

Perussuomalaisilta talouspoliittinen ohjelma: Rahan viskominen ideologisiin kohteisiin on lopetettava – ”Veronmaksajan tulee hyötyä maksamistaan veroista”

Purra: Suomen metsäpolitiikka ja metsien käyttö on hyvää – ”Me emme maksa EU:lle miljardeja siitä, että jonkin laskelman mukaan hiilinielumme ovat pienentyneet”

Purra: Perussuomalainen arvopohja on suomalaisen puolella olemista – ”Ei mitään hävettävää”

Naamiot on laskettu – todellinen Sanna Marin on astunut esiin

Marin pelottelee perussuomalaisten äänestäjiä rasistin leimalla – Juvonen: Oikeusministeriön kerrottava, onko Suomen puoluerekisterissä rasistisia puolueita
Viikon suosituimmat

Helsingin teologisessa tiedekunnassa opiskeleva nainen kirjoitti loppuesseeseensä sanan “islamisaatio”, ja bumerangihan siitä tuli – “Ei voida arvostella”
Opiskelija käytti tenttivastauksensa yhdessä osassa sanaa ”islamisaatio.” Tentaattori ilmoitti, ettei tenttivastausta voi arvioida, koska siinä esiintyi termi, joka ei yliopiston mielestä ollut "akateemisesti vakiintunut". Tapaus osuu tieteenteon ytimeen. Opiskelija oli ehdottanut islamisaatiota jatkotutkimuksen aiheeksi. Jos jotakin väitettyä tai oletettua ilmiötä ei saa ehdottaa edes tutkimuskohteeksi siksi, että ilmiö ei ole ”akateemisesti vakiintunut”, putoaa tutkimukselta pohja. Yliopistojen tehtävä kun on juurikin tutkia sitä, mikä ei ole vielä tiedossa.

Valkoisen teinin tappajasta tuli Amerikan mustien sankari
Texasissa nuorten miesten nujakka päättyi toisen nuoren kuolemaan, koska musta nuorukainen oli tuonut koulun urheilukisoihin repussaan veitsen ja päätti käyttää sitä. Nyt valkoisen teinipojan tappajasta on tullut Amerikan mustien sankari, jolle ihmiset ovat lahjoittaneet jo yli puoli miljoonaa dollaria.

Hallitus päätti tuhdista veronalennuksesta duunareille: Työn teosta jää jatkossa entistä enemmän rahaa käteen
Työn tekemisestä tulee Suomessa entistä kannattavampaa. Hallitus on päättänyt, että verotus kevenee pieni- ja keskituloisilla 525 miljoonaa euroa jo vuonna 2026 ja kevennys nousee 650 miljoonaan euroon seuraavana vuonna eli vuonna 2027.

Hallitus harkitsee vakavasti palkkojen veroalea – SAK, jonka pitäisi olla duunareiden puolella, aloitti heti neliraajajarrutuksen: Vastustaa työntekijöiden ostovoiman vahvistamista
SAK ja ay-liike laajemminkin on jyrkästi asettunut vastustamaan hallituksen kaavailemaa ansiotuloverotuksen keventämistä - siitäkin huolimatta, että matalampi verotus tarkoittaa enemmän käteen jäävää vastiketta työn tekemisestä. Kokonaisuudessa kannattaa huomata, että vaikka veronalennukset hyödyttävätkin työntekijää ja lisäävät ostovoimaa, liitot eivät veronalennuksista hyödy mitään.

Purra: “Suomalaisen veronmaksajan ei pidä kustantaa sitäkin lystiä, että joku roudaa jopa bisneksenä porukkaa tänne”

SDP sulki perussuomalaiset ulos pormestarineuvotteluista – Vigelius: Nurmisen puheet yhteistyön tärkeydestä ovat ristiriidassa tekojen kanssa
Tampereen pormestariksi todennäköisesti nouseva Ilmari Nurminen (sd.) kertoi torstaina, että perussuomalaiset ja kristillisdemokraatit on jätetty pois neuvotteluista Tampereen pormestariohjelmasta vuosille 2025–2029.

Ulosottovelallisten tilanne paranee – Ari Koponen: ”Aito mahdollisuus päästä pois veloista”
Hallitus päätti puoliväliriihessä kirjauksesta, jolla etsitään keinoja auttaa ulosottovelallisia uuteen alkuun. Tarkoituksena on, että koron lisäksi myös velan pääoma tosiasiallisesti lyhenee.

Näin käy, kun jengit ottavat vallan yhteiskunnassa: Haiti totaalisen romahduksen partaalla
Rikollisjengit ovat käytännössä kaapanneet vallan maailman köyhimpiin kuuluvassa maassa. Haiti on maan YK-suurlähettilään mukaan lähellä tilannetta, ”josta ei ole paluuta”. Vain pikainen ulkovaltojen puuttuminen kaaokseen voisi nykäistä saarivaltion pois kuilun reunalta.

Ruuan arvonlisävero laskee – kuluttajan ostovoima vahvistuu
Arvonlisäverotusta kevennetään alentamalla 14 prosentin arvonlisäverokantaan kuuluvien hyödykkeiden verokanta 13,5 prosenttiin vuodesta 2026 alkaen, valtiovarainministeri Riikka Purra kertoi keskiviikkoiltana hallituksen puoliväliriihen tiedotustilaisuudessa.

Saksan kansallisen mediayhtiön ZDF:n uutisdokumentti paljastaa Hamasin soluttautumisen kansalaisjärjestöihin Euroopassa
Journalistit Carl Exner ja Ahmet Şenyurt selvittivät "Die Spur" -uutisdokumentissa, mitkä tahot ovat islamististen rakenteiden ja Hamasin propagandistien taustalla. Tutkivan journalismin dokumentti todentaa, kuinka Hamas-toimijat ovat merkittävissä rooleissa eurooppalaisissa yhdistyksissä ja kansalaisjärjestöissä.