Finlandia-talolla järjestettyn perussuomalaisten korkeaenergiseen tilaisuuteen oli saapunut sadoittain kenttäaktiiveja kaikkialta Suomesta, ja penkit lähes viimeistä paikkaa myöden täynnä.

Puheenjohtaja Timo Soini tervehti paikallaolijoita ja totesi, että perussuomalainen puolue on onnistunut vakiinnuttamaan kannatuksensa hyvin korkealle tasolle ja on tullut jäädäkseen.

– Jytkyn taso on tallella. Tämä puolue vaikuttaa, ja on vaikuttanut olemassaolollaan todella suuresti.

tyojuhla_043

Puolueen vaaliohjelman esitellyt europarlamentaarikko Sampo Terho teroitti puheessaan sitä, kuinka laajalti EU kansalaistensa elämää säätelee:

– Meidän on välillä hankalaa selvittää näiden EU-asioiden merkitystä niin tavallisille kansalaisillekin kuin läheisille ystävillemme tai tuttavillekin. Ensimmäiseksi ei varmaankaan kannata lyödä käteen tätä vaaliohjelmaa, niin hieno kuin se onkin. Kannattaa lähteä ennemmin liikkeelle jostain konkreettisista esimerkeistä.

– Yksikään suomalainen ei elä päivääkään ilman, että EU säätelisi hänen arkeansa ja elämäänsä. Joka ainut päivä. Yksikään teistä, koko tässä maassa, missään. Minä voin taata sen niiden 30.000 äänestyksen jälkeen, mitkä olen itse tehnyt, että ette kyllä keksi sellaista elämänalaa, mitä byrokratia ei keksisi säädellä.

– EU sääntelee sitä taloa, missä te asutte. EU sääntelee sitä autoa, millä te ajatte. EU sääntelee niitä kodinkoneita, joita te käytätte. EU sääntelee sitä ruokaa, mitä te syötte. EU sääntelee sitä ilmaa, mitä te hengitätte – olette sitten ulko- tai sisätiloissa.

– EU:n ääni kuuluu Suomessa. Se kuuluu joka päivä. Se komentaa meitä joka päivä. Nyt on aika Suomen äänen kuulua myös EU:ssa. Ja jos se ääni on kriittinen, niin on vain yksi vaihtoehto. Nämä ovat kaksipuoluevaalit  – on perussuomalaisten kriittinen linja ja on muiden puolueiden liittovaltiolinja. Me tulemme olemaan ainoat EU-kriittiset.

– Meille annettu ääni kuuluu, se vaikuttaa, ja se muuttaa asioita. Se on ääni, joka liittyy sadan miljoonan peruseurooppalaisen kuoroon ympäri tätä mannerta. Kaikkialla meidän kaltaisemme puolueet ovat saamassa voiton. Ja nyt on tilaisuutemme liittyä siihen joukkoon.

– Olemme verkostoituneet, meillä on ystäviä, emmekä ole yksin missään. Ja kun tämä sadan miljoonan kuoro virittää laulunsa, silloin norsunluutornit sortuvat ja silloin byrokraatin housut vapisevat.

– Me olemme tulossa. Ja me olemme odottaneet tätä muutosta pitkään, ja nyt se on käden ulottuvilla. Hetki on nyt, tilaisuus on nyt. Historia tarjoaa harvoin tällaista tilaisuutta vaikuttaa koko mantereen kehitykseen ja tulevaisuuteen. Meidän aikamme on tullut.

tyojuhla_018

Puoluesihteeri Riikka Slunga-Poutsalo saatteli kentän kotimatkalle ensimmäisen Korinttolaiskirjeen kärsivällisestä rakkaudesta kertovia säkeitä mukaillen. Ja jatkoi vielä:

– Olette kaikki tämän liikkeen sydän, joka sykkii perussuomalaista aatetta. Tehdään tämä yhdessä. Pistetään soratiet rullalle ja näytetään, mistä perussuomalaiset on tehty.

Katso tilaisuuden videotallenne täältä >

PS VERKKOTOIMITUS