Ruotsalaisessa esikoulussa on saatu maistiaisia tilanteesta, jossa alkuperäisasukkaat jäävät vähemmistöksi omassa maassaan. Muslimilapset nimittäin kiusasivat muita pilttejä siitä, että nämä syövät sianlihaa ja heidän vanhempansa kulkevat vailla huntua. Imaami tuomitsee lasten käytöksen mutta varoittaa samalla vakavammista yhteenotoista.

Tukholman eteläpuolella Haningessa sijaitsevan eskariluokan vanhemmat saivat taannoin koulun rehtorilta kirjeen, jossa kerrottiin uskontoon liittyvästä kiusaamisesta. Viestistä kävi Expressen-lehden mukaan ilmi, että joukko lapsia oli joutunut koulukiusatuksi ruokaan ja vaatteisiin liittyvien seikkojen vuoksi. Sianlihaa syövät lapset saivat kuittailua, samoin shortseja käyttäviä lapsia oli nimitelty ja puututtu myös lasten vanhempien outoon tapaan kulkea julkisesti ilman huntua.

Tapaus on herättänyt runsaasti huomiota ja imaamit kautta valtakunnan ovat rientäneet kommentoimaan tapausta. Yhteinen nimittäjä lausunnoille on se, että uskontoon liittvyä kiusaaminen on tuomittu islamiin kuulumattomana ja vieritetty vastuu kiusaajien vanhemmille.

Abd al Haqq Kielan, imaami Eskilstunasta antaa varoituksen siitä, että yhteiskunta voi luisua vieläkin vakavampiin ongelmiin, jos tällaisiin tapauksiin ei puututa välittömästi. Salahuddin Barakat, imaami Mälmöstä, puolestaan muistuttaa, ettei minkäänlainen kiusaaminen ole sallittua koulussa.

– Ihmisten on lupa oppia, että saamme kaikki olla erilaisia, sanoo imaami diplomaattisesti.

Suomen Uutiset