Perussuomalaisten puoluesihteeri Riikka Slunga-Poutsalo torppaa Saksan valtionvarainministerin kaavailut elimääräisestä EU-verosta, jolla maksettaisiin pakolaiskriisin kustannuksia. 

Saksalaiset ovat valmiita rankaisemaan duunareita ylimääräisellä polttoaineverolla pakolaiskriisin rahoittamiseksi. Kokoomus antaa esitykselle tukea. Tällaista kehitystä emme voi missään tapauksessa hyväksyä, puoluesihteeri Riikka Slunga-Poutsalo toteaa.

Slunga-Poutsalon mukaan pakolaiskriisi on karannut eurooppalaisten päättäjien käsistä sinisilmäisen ja vastuuttoman maahanmuuttopolitiikan vuoksi. Nyt sotkulle etsitään maksumiestä, ja siinä sivussa yritetään jälleen kerran hivuttaa liittovaltiohanketta eteenpäin.

– Saksan valtiovarainministeri Schäublen ehdotus on tyrmistyttävä. Se avaisi EU:lle verotusoikeuden. Ensin pyydetään vähän, kohta oltaisiin vaatimassa lisää. Jos EU onnistuu saamaan letkut kiinni suomalaisen veronmaksajan lompakkoon, ei siltä tieltä ole enää paluuta.

Esitys osoittaa Slunga-Poutsalon mukaan jälleen kerran, kuinka etäällä EU-eliitti on suomalaisten arjesta.

– Matkat ovat täällä pitkiä. Kaupunkialueilla moni voi tukeutua julkisiin kulkuvälineisiin, mutta muualla suomalaiset joutuvat välttämättä käyttämään omaa autoaan.    Lisäksi suomalaisten kokonaisveroaste on jo nyt maailman korkeimpia.

– Kokoomuksen, demareiden ja vihervasemmiston hallitus nosti edellisellä hallituskaudella energia- ja polttoaineverot monikertaiseksi verrattuna muiden EU-maiden tasoon nähden. Nämä viherverot ovat jo nyt sietämättömän korkeat, pahimmillaan 19-kertaiset EU:n minimitasoon nähden. Bensiinivero on kaksinkertainen. Duunareita ja haja-asutusalueiden asukkaita rangaistaan jo nyt erittäin korkeilla veroilla. Veroja ei pidä korottaa vaan pikemminkin laskea, muistuttaa puoluesihteeri Slunga-Poutsalo.

– Perussuomalaiset eivät tule hyväksymään, että löysän ja vastuuttoman EU:n maahanmuuttopolitiikan seurauksena käsistä karannutta pakolaiskriisiä rangaistaisiin suomalaisilla ylimääräisellä verolla. Moinen ehdotus ei ole yleisen oikeudentunnon mukaista, Slunga-Poutsalo moittii.

– EU:n on tehostettava ulkorajojen valvontaa, jotta pakolaisvirrat saadaan hallintaan. Rahoituksen on löydyttävä EU:n omasta budjetista. Suomalaisista ei saa tehdä tämän kriisin maksumiehiä.

SUOMEN UUTISET