Ulkoministeri Timo Soini ampuu alas kaavailut kotihoidontuen lyhentämistä. Hänen mukaansa lyhentämisesitys on hallitusohjelman vastainen, eikä se siksi toteudu. Edellisen hallituksen harjoittamaan punavihreään perhepolitiikkaan ei Soinin mukaan ole enää paluuta.

– Kokoomusministerit Lenita Toivakka ja Sanni Grahn-Laasonen esittävät kotihoidontuen lyhentämistä. Esitys on hallitusohjelman vastainen, eikä toteudu. Edellisen hallituksen punavihreään perhepolitiikkaan ei ole paluuta, eikä sen perään pidä haikailla, Soini kirjoittaa plokissaan.

– Suomen ja hallituksen pitää tukea ja kunnioittaa todellista valinnanvapautta hoitaa lapset kotona selkeänä vaihtoehtona päivähoidolle. Viisas perhepolitiikka ei sanele vaan antaa päätösvallan perheille.

Soinin mukaan perussuomalaisten linja hallitusohjelmaneuvotteluissa oli valinnanvapauden toteuttaminen päivähoidon ja kotihoidon välillä. Se tuli hallituksen linjaksi ja sitä toteutetaan. Punavihreään perhepolitiikkaan, joka ei kunnioita perheen autonomiaa, ei pidä mennä takaisin. Eikä tämä hallitus mene.

– Tämä hallitus tekee perussuomalaista perhepolitiikkaa, eikä punavihreää perhepolitiikkaa. Valinnanvapaus on perheillä, eikä perheiden itsemääräämisoikeuteen kajota.

SUOMEN UUTISET