Ulkoministeri Timo Soini ilmoitti Espoon perussuomalaisten kevätkokouksessa asettuvansa ehdolle vuoden 2017 keväällä järjestettävissä kuntavaaleissa.

Soini on toiminut Espoon valtuustossa vuodesta 2001 saakka. Ensi vuonna alkava valtuustokausi olisi järjestyksessä viides. Hän kannusti myös perussuomalaisia aktiiveja hakeutumaan ehdokkaiksi ja kertoi haluavansa nähdä kaikki puolueen kansanedustajat myös kuntavaaliehdokkaina.

Hän nosti esille myös kuntavaalien ja tulevien maakuntavaalien rahoituksen. Hän muistutti, että perussuomalaiset torppasivat äskettäin uuden 4,5 miljoonan euron suuruisen puoluetuen, jota muut puolueet olivat ehdottaneet itselleen jaettavaksi. Soini kertoi, että tämän päätöksen takia jäi 700 000 euroa saamatta.

– Me olemme puhuneet koko historiamme ajan puoluetukia vastaan, Soini myhäili.

Vuosi sitten järjestetyissä hallitusneuvotteluissa perussuomalaiset vaati ja sai läpi puoluetuen leikkauksen. Puolue sai läpi myös vaatimuksensa ministerien ja avustajien määrän vähentämisestä.

Espoon PS:n puheenjohtaja Maija Saimalahti vastaanotti Soinin hakemuksen tuoreeltaan kevätkokouksen loputtua. Saimalahden mukaan tavoiteena on tietenkin saada mahdollisimman paljon perussuomalaisia kuntapäättäjiä Espoossa läpi ja murentaa kokoomuksen ylivaltaa.

– Hakemuksia tuli sisään reilu parikymmentä, jätin omanikin tänään. Aiomme saada Espooseen täyden listan.

SUOMEN UUTISET