Soini kertoi ottaneensa eduskuntaryhmässä porukan kasaan ja tiedustelleensa kansanedustajien mielipidettä niin sanotun tuuletuskokouksen tarpeellisuudesta. Vain Saarakkalan käsi nousi. 

– Otin eduskuntaryhmässä porukan kasaan kokouksen jälkeen. Kysyin, että mitä mieltä te olette. Saarakkala oli kansanedustajista ainoa, joka ilmaisi mielipiteensä, Soini kertoi tänään Ylen Ykkösaamussa.

– Eikö tuuletuskokous kannattaisi pitää, toimittaja Jari Korkki tiedusteli.

– Meitä ei voida johtaa julkisuuden kautta, oli puheenjohtaja Timo Soinin vastaus. Ylimääräistä kokousta ei pidetä. Puolueen hallitus päättää tästä asiasta, ja siellä asia käsitellään.

Palautetta satelee

Saarakkalan ulostulosta on Soinin mukaan tullut kymmeniä kielteisiä palautteita.

– Otanpa vaikka yhden: puolueveteraani, 80-vuotias kaveri sanoi: ”tämänkö takia minä olen ottanut 33 vuotta puukkoa lapaluihin, että ensimmäisten vaikeuksien kohdalla lähdettäisiin kävelemään? En varmasti”, Soini kertoi.

– Siinä oli viisas viesti.

Soinin mukaan Saarakkalan toiminta tuntuu hyvin erikoiselta.

– Kysymys on lahjakkaasta nuoresta poliitikosta. Hän on omassa vaalipiirissään Pohjanmaalla ollut suosituin, eniten ääniä saanut henkilö. Pohjanmaalla on ajatus aina ollut, että yhdessä päätetään, ja yhdessä seistään. Sooloilu on siellä ollut aina hyvin vierasta.

– Perussuomalainen kulttuuri on se, että omia ei jätetä – etenkään silloin, kun on vaikea tilanne. Jos sanottavaa on, se sanotaan suoraan, silmän tasalta. Kaikista pahinta myyräntyötä on se, että jos valheellisin perustein väittää puolueen politiikkaa toisenlaiseksi kuin se on, Soini totesi.

Soini myönsi, että perussuomalaiset kaipaa kärjen leventämistä. Hän nosti hyvinä esimerkkeinä esiin Sampo Terhon, Jussi Niinistön, Hanna Mäntylän ja Riikka Slunga-Poutsalon, jotka tekevät erinomaista työtä. Ministeri Mäntylän perjantaina esittelemät turvapaikanhakijoita koskevat sosiaaliturvan tiukennukset saivat Soinilta erityistä kiitosta.

SUOMEN UUTISET

Tagit