Perussuomalaisten puheenjohtaja, ulkoministeri Timo Soini totesi tänään pääkaupunkiseudun perussuomalaisten vaikuttajien seminaarissa, että hallituksen politiikka alkaa tehota.

– Käänne on tapahtunut. Talous ja työllisyys kasvaa. Suomi on vakaa demokratia, jolla on toimiva enemmistöhallitus, joka on nykymaailmassa yhä harvinaisempi.

– Hallituksen tehtävä on viedä ohjelmansa läpi. Työtä on paljon ja täytyy keskittyä olennaiseen. Viime aikoina sekä hallituksen että opposition keskuudesta on virinnyt ihmeellinen huutokauppa perhevapaista ikään kuin se olisi Suomen suurin ongelma. Perussuomalaiset eivät tähän huutokauppaan lähde. Emme hyväksy nykymallin romuttamista, Soini painotti.

Perheiden saatava itse päättää

Perussuomalaisten perhepolitiikan ydin on perheiden itsemääräämisoikeus.

– Yhteiskunnan tehtävä ei ole sanella perheille sisäistä työnjakoa. Perhevapailla ei pidä vouhottaa. Näitä asioita ei huutokaupoilla hoideta. Perussuomalaiset eivät siedä kotiäitivihaa, eivätkä hyväksy kotihoidontuen romuttamista, eikä ropelointia. Nykyinen malli mahdollistaa hyvin perheiden todellisen valinnanvapauden ja autonomian. Se on Perussuomalaisen perhepolitiikan suurin arvo.

– On turha ladata kevään puoliväliriiheen ylisuuria odotuksia perhevapaista. Oppositio ja korporaatiot eivät niistä päätä ja hallituksen esitysten pitää olla yksimielisiä. Perussuomalaiset eivät hyväksy kotihoidontukeen mitään heikennyksiä, Soini muistutti.

SUOMEN UUTISET

Tagit