Perjantaina liikenne pysäytetään, satamat suljetaan ja tehtaiden savut katkaistaan. Kohde on hallitus, vaikka vastuu on yhteinen. Hallitus ei ole tuhoamassa sopimusyhteiskuntaa, painottaa ulkoministeri ja perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini.

– Hallitus haki sopua kahteen kertaan. AKAVA ja STTK olivat halukkaita neuvottelujen aloittamiseen. SAK ei ollut valmis lähtemään neuvottelupöytään ja EK töröttää passiivisena sivusta.

Hallituksen oli toimittava

Soini painottaa, ettei hän kaipaa syyllistä vaan työtä ja talouskasvua.

– Tämän pitää olla kaikkien tavoite. Kaksi viimeistä vaalikautta on tuhrittu, kun hallitukset ovat sivusta seuranneet Etelärannan ja Hakaniemen nokittelua, poikkeuksena eläkeratkaisu, joka oli kelpo saavutus. Nykyistä talous- ja työllisyyskehitystä hallitus ei voi seurata sivusta. Kun neuvottelukumppania ei löytynyt, on hallituksen toimittava.

– Emme kestä nykyistä konkurssimäärää, työttömyyden kasvua ja irtisanomisia. Luottamus on palautettava. Nykyiset työpaikat on säilytettävä ja luotava edellytykset uusien syntymiselle. Yhteiskuntasopimus olisi mahdollistanut kustannuskilpailukyvyn korjaukset toimialoittain räätälöiden ja oikeudenmukaisemmin eri työntekijäryhmiä kohdellen.

Jäsenten vaadittava
neuvotteluja

Soini huomauttaa, että EK:n ja SAK:n hyväpalkkaiset herrat voivat ratkaista tilanteen. AKAVA ja STTK ovat valmiita neuvottelupöytään.

– Hallitus on valmis hyväksymään ratkaisun, jolla Suomen kustannuskilpailukyky saadaan raiteilleen. EK:n ja SAK:n jäsenet, käyttäkää vaikutusvaltaanne, jotta edusmiehenne menevät neuvottelupöytään. Se päätös tehdään järjestöissä – ei hallituksessa.

– Vaihtoehto pöytään ja sellainen ratkaisu aikaan, josta hallitus ei voi kieltäytyä. Tämä on se keino, jolla kykenemättömyyttä sopuun ei maksateta matalapalkkaisilla naisilla, prosessiteollisuuden vuorotyöntekijöillä sekä poliiseilla ja palomiehillä, Soini vetoaa.

SUOMEN UUTISET

Tagit