Timo Soini (ps.) vetoaa suomalaisiin yrityksiin, että nämä käyttäisivät suurissa, Äänekosken tapaisissa projekteissa suomalaista työvoimaa, ja että alihankinnat tehtäisiin pääsääntöisesti suomalaisilta alan yrityksiltä.

– Nyt on yhdessä yritysten kanssa varmistettava, että kohentunut kustannuskilpailukyky parantaa suomalaisten työllistymistä. Siksi on tärkeää, että isot uudet investoinnit kuten Äänekosken tapaiset projektit rakennetaan suomalaisella työvoimalla ja alihankintoja myöten hankinnat tehdään pääsääntöisesti suomalaisilta alan yrityksiltä, puheenjohtaja Soini vetosi puoluevaltuuston kokouksen yhteydessä.

Hän muistutti, että tulevan hallituksen puolueiden puheenjohtajat ovat yhdessä todenneet tulevan hallituksen värin olevan sinivalkoinen. Tämä tulee näkymään myös hallituksen linjauksissa.

CE5R5095
Timo Soini puhuttelee kokousväkeä puoluevaltuuston kokouksessa eduskunnan pikkuparlamentissa.

– Nyt on yritysten vuoro omalta osaltaan pitää sinivalkoisen politiikan värit kirkkaana. Suurissakaan rakentamishankkeissa ei pidä hakea lyhytnäköisiä voittoja vaan tarkasteltava koko maan kannalta olevaa kokonaishyötyä.

Valtiovallan tehtävä on Soinin mukaan mahdollistaa Äänekosken tehtaan tapaisten hankkeiden toteutuminen. Valtion rooli on selkeä – sen pitää rakentaa tehtaan tarvitsema infrastruktuuri, eli tiet ja vastaavat.

– Mitä useampi suomalainen työllistetään jo rakentamisvaiheessa, sitä suurempi on yhteiskunnan kokonaisetu. Näin varmistetaan investointi- ja veroeurojen helpottavan valtiontalouden tasapainottamista, Soini muistuttaa.

Hän ottaa kantaa myös EU-tuomioistuimen päätökseen, jonka mukaan Suomen palkkamääräykset koskevat myös lähetettyjä työntekijöitä ja suomalaisilla ammattiliitoilla on kanneoikeus suhteessa ulkomaisiin yrityksiin.

– Jotain hyvää tuli EU:stakin. Nyt yhdessä tiiviillä yhteistyöllä tulevan hallituksen ja ay-liikkeen kanssa voidaan merkittävästi torjua harmaata taloutta ja varmistaa suomalaisten yritysten yhdenvertainen kilpailuasema suhteessa ulkomaisiin yrityksiin, korosti puheenjohtaja Soini korostaa.