SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Lindtman paljasti puhujalistoillaan sosialidemokratian todelliset kasvot ja pakkovallan. Ainoastaan hänen ja puheenjohtaja Antti Rinteen uskotuilla on puheoikeus, perussuomalaisten edustakuntaryhmän varapuheenjohtaja Leena Meri sivaltaa.

– Tällaista demokratian halveksuntaa ja parlamentarismin loukkausta ei ole Suomessa nähty sitten sotien. On päivän selvää, että demariryhmyrillä on ollut SDP:n puheenjohtaja Rinteen hyväksyntä listoilleen.

Onko Heinäluoma ollut mukana?

Meren mielestä esille tulleet listat osoittavat, että demarit jakavat kansalaiset kahteen kastiin. Niihin, joilla on oikeat mielipiteet ja oikeus puhua sekä niihin, joilla ei ole oikeutta mielipiteeseen tai oikeutta lausua mielipiteitään julki.

– Kaava on tuttu diktatuureista. Diktatuureissa valtaapitävät toimivat kuten demarit Suomessa eli rajoittavat kansalaisten perusoikeutta vapaaseen mielipideilmaisuun, Meri toteaa.

– Näin vakava demokratian loukkaus edellyttää sekä puolueenpuheenjohtajan Antti Rinteen että ryhmän puheenjohtajan Antti Lindtmanin välitöntä eroamista. On myös syytä selvittää, onko myös ex-puheenjohtaja Eero Heinäluoma ollut laatimassa näitä demokratiaa halveksuvia listoja.

Lohela heittänyt listat roskakoriin

Meri kiittää puheenvuorojen oikeudenmukaisuuden ja demokratian toteutumisesta eduskunnan puhemies Maria Lohelaa.

– Suomalaisen parlamentarismin ja demokratian pelastus on, että perussuomalainen Maria Lohela on eduskunnan puhemiehenä. Hän on työntänyt demareiden törkypuheenvuorolistat sinne mihin ne kuuluvat – jätteiden joukkoon.

Lindtmanin listasta uutisoi ensimmäisenä Helsingin Sanomat.

SUOMEN UUTISET