

LEHTIKUVA
Suomen EU:n nettomaksuosuus noussut yli puoleen miljardiin – PS: EU maksaa työssäkäyvälle suomalaiselle 220 euroa vuodessa
Suomen nettomaksu EU:lle oli viime vuonna 580 miljoonaa euroa. Suomi siis sai EU:lta yli puoli miljardia euroa vähemmän rahaa kuin sinne antoi – nettomaksun yli tuplaantuessa vuodesta 2017.
Perussuomalaiset huomauttavatkin, että esimerkiksi EU:n maksamista tuista ei pidä puhua kuin ne tulisivat pohjattomasta kassasta jostain ”muualta”.
– Usein nettomaksusta puhuttaessa unohtuu, että nettomaksu on vain osa kokonaismaksua. Suomi maksaa huomattavasti suuremman summan jäsenmaksua, josta osa palautuu ”EU-tukien” kautta takaisin. Kuitenkin jokainen sentti on omaa rahaa, jonka joudumme hakemaan takaisin byrokratian läpi EU:n sääntöjen mukaan, sanoo perussuomalaisten kansanedustaja, suuren valiokunnan varapuheenjohtaja Jani Mäkelä.
– EU:n ulkopuolella voisimme käyttää sen rahan oman harkinnan mukaan. Se ei oikeasti ole mikään ”tuki”, vaan omaa rahaa takaisin rikkinäisestä pajatsosta!
PS ei niele valtiovarainministeriön selittelyä
Valtiovarainministeriö kuitenkin kehuu tiedotteessaan vuolaasti Euroopan unionia ja toteaa, että Suomen nettomaksuosuus on sen tuplaannuttua palannut pidemmän keskiarvon tasolle. Perussuomalaiset pitää valtiovarainministeriön tiedotetta yltiöoptimistisena.
– Tässä on siis kyse rahasta, jonka maksamme muille maille saamatta itse mitään vastinetta. Valtiovarainministeriön mukaan Suomella on tämän maksamiseen varaa – väite on täyttä pötyä, koska velkaannumme nousukauden huipulla ja EU:n komissio antoi eilen Rinteen hallitukselle jopa huomautuksen varojen yli elämisestä, Mäkelä huomauttaa.
Helpotusta ei näkyvissä – päinvastoin
EU neuvottelee parhaillaan uudesta rahoituskehyksestä seitsenvuotiskaudelle 2021 alkaen. Tämän hetken tiedon mukaan brexitin vaikutuksia ei leikata rahoituksesta, vaan nettomaksajamaat maksavat lisää. Hallitus on kaikkien muiden puolueiden paitsi perussuomalaisten tuella jo tässä vaiheessa sitoutunut hyväksymään maksuosuuden kasvamisen.
– Rahoitamme siis eurokommunismia tämän seurauksena miljardeja lisää tulevina vuosina! Mäkelä ihmettelee.
105 euroa per suomalainen on harhaanjohtava laskelma
Perussuomalaiset pitää harhaanjohtajana sitä, että valtiovarainministeriö puhuu nettomaksuosuudesta per suomalainen, sillä maksajiin ei voi laskea koko kansaa. Perussuomalaiset laskee, että jos nettomaksuosuuden jakaa työssäkäyvien määrällä, määrä on noin 220 euroa per työssäkäyvä, kun taas ministeriö puhuu 105 eurosta per suomalainen
– Jos suomalaiset maksajat lasketaan niin sanotusti vauvasta vaariin, se ei kuvaa todellisuutta. Osuus pitäisi laskea työssäkäyvää kohti, perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Ville Tavio laskee.
– Tahtooko suomalainen työssäkäyvä oikeasti maksaa satoja euroja vuodessa EU:lle siitä, että Suomen itsenäisyys vietiin ja rajat avattiin EU:n turvapaikkapolitiikalle? Tavio kysyy.
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


Halla-aho: Jäsenmaksut eivät voi kasvaa Brexitin myötä – ”EU:n on leikattava omia menojaan”

Leena Meri Ylen politiikkaradiossa: Suomalaista ostovoimaa heikennetään

Halla-aho: EU:n pitää olla työkalu, joka tuottaa lisäarvoa jäsenmaille ja niiden kansalaisille, sen sijaan että se on Saksan ja Ranskan suurvaltaprojekti ja rahansiirtokoneisto

Brexitistä 10 miljardin jättilasku unioniin jääville maille – Ruotsalaistietojen mukaan Suomi suostuu maksumieheksi

Politico: Brexit-vitkuttelun synkkä hinta – yli puolet briteistä valmiita turvautumaan väkivaltaan ratkaisun vuoksi

Brittiparlamentti lopetti venkoilun ja puolsi vaaleja joulukuulle

Ulkopuolisesta vaalivaikuttamisesta närkästynyt Tusk sotkeentui brittipolitiikkaan

Koskela: Hallitus ajaa kunnat ahdinkoon – PS esittää 50 miljoonan harkinnanvaraista apua

Laura Huhtasaari brexitistä ja EU:sta: ”EU:n hidas mureneminen tulee jatkumaan lähivuosina”
Viikon suosituimmat

Teemu Keskisarjan kolumni: Luonnonsuojelijat vastaan ilmakehäkiihkoilijat

Antikainen: Purra pisti komission herroille luun kurkkuun Brysselissä
Euroopan komissio on jälleen nostanut esiin ajatuksen uudesta EU:n yhteisvelasta. Toisin kuin vuonna 2021, jolloin valtiovarainministerinä toiminut keskustan Annika Saarikko hyväksyi EU:n elpymispaketin mukisematta, nyt valtionvarainministerinä on Riikka Purra, joka pisti Brysselissä EU-herroille luun kurkkuun ja sanoi: ei käy.

Päivän pointti: Vanha valtamedia torjuu avoimen keskustelun – vetäytyi turvalliseen tilaan suojelemaan omia kehyskertomuksiaan

Päivän pointti: Missä Suomi-median logiikka Teksasin tulvauutisoinnissa? Väittää ehdotettujen menoleikkauksien vaikuttaneen ennen kuin niitä on tehty

Antifaa epäillään aseellisesta hyökkäyksestä viranomaisia vastaan Teksasissa
Vasemmistolainen vihapuhe on johtanut aseelliseen väkivaltaan Yhdysvalloissa. Rajaturvallisuutta valvovia viranomaisia vastaan on viime päivinä tehty kaksi aseellista hyökkäystä. Ensimmäisen suoritti Antifan iskuryhmä, jossa oli mukana useita transnaisia. Toisessa yhteenotossa yksittäinen hyökkääjä menetti henkensä.

Valtiovarainministeri Riikka Purra: Suomi ei hyväksy uutta EU-yhteisvelkaa – ”Me emme kannata tällaisia järjestelyjä, me vastustamme niitä”
Valtiovarainministeri Riikka Purra sanoo, että epävirallista yhteisvelkakeskustelua on jo käyty tällä viikolla euroryhmässä. Purran mukaan Suomen hallituksen kanta asiaan on selvä: uutta yhteisvelkaa ei hyväksytä. - Jo hallitusohjelmaan on selvästi kirjattu, että Suomi edellyttää jokaisen jäsenmaan kantavan vastuuta omista veloistaan ja taloudestaan.

Poliittinen myrsky Teksasin tulvien ympärillä yltyy: Lastenlääkäri sai potkut mauttoman somepäivityksen vuoksi
Teksasin tuhoisat tulvat ovat synnyttäneet Yhdysvalloissa paitsi valtavan inhimillisen tragedian, myös kiivaan poliittisen keskustelun. Useat liberaalit vaikuttajat ja demokraattisen puolueen keskeiset henkilöt ovat joutuneet rajun arvostelun kohteeksi syytettyään presidentti Donald Trumpia ja republikaanipuoluetta tulvien aiheuttamista vahingoista ja kuolemista.

Riippumattomalta medialta yläpeukkua Teemu Keskisarjan ehdotukselle Yle-veron uudelleenohjauksesta – pitkällä tähtäimellä kaiken median tulisi kuitenkin toimia markkinaehtoisesti
Aidosti riippumattomat ja itsenäiset media-alan tekijät pitävät ongelmallisena nykyistä Yle-veromallia, jonka turvin Yleisradio syö tilaa mediakentältä. Kansanedustaja Teemu Keskisarjan esitys Yle-veron uudelleenkohdistamisesta toisi mukaan kilpailua mediakentälle, sekä palauttaisi osittaisen protestoinnin mahdollisuuden kansalle.

Euroopan parlamentti äänesti Bulgarian liittymisestä euroon – Tynkkynen ainoa suomalaismeppi, joka äänesti vastaan
Euroopan parlamentissa äänestettiin tiistaina Bulgarian hyväksymisestä euroalueen jäseneksi. Mepit antoivat maan eurojäsenyydelle tukensa äänin 531‒69. Tyhjää äänestäneitä oli 79. Paikalla olleista suomalaisista mepeistä ainoa, joka vastusti Bulgarian eurojäsenyyttä, oli perussuomalaisten Sebastian Tynkkynen.

Yliopistonlehtori emerita ajattelee liberaalilaatikon ulkopuolelta: Pakkoinkluusio ei toimi missään – ei kouluissa, työpaikoilla eikä maahanmuuttopolitiikassa
Voiko yliopistolla työskennellä ja luoda uraa, vaikka tunnustautuu kristityksi tai konservatiiviksi? Saako tieteentekijä vastustaa aborttia, pitää Israelin puolta ja puhua ääneen islamisaation luomasta uhkasta länsimaille? Kyllä, se on mahdollista, mutta ei mutkatonta. Ja ehkä siksi niin harvinaista.
Uusimmat
Toimitus suosittelee
Perussuomalainen 2/2025

Lue lisää
PS Naiset 1/2025

Lue lisää