
PS ARKISTO
Suomi lähettää kiertäviä konsuleita Iraniin, taas yhdistetään perheitä – Leena Meri: ”Hyvä esimerkki siitä, miten hallitus arvottaa asiat”
Teheraniin lähetettävä kiertävä konsulilähipalvelu on hyvä esimerkki siitä, miten hallitus arvottaa asiat. Ensin laitetaan rahaa siihen, että lähdetään haastattelemaan turvapaikanhakijoiden perheitä maailmalle. Sitten heitä tuodaan tänne, ja tarjotaan ilmaiset sosiaali- ja terveydenhuoltopalvelut, perussuomalaisten kansanedustaja Leena Meri paheksuu.
Leena Meri sanoo, että aluevaalien lähestyessä on hyvä muistuttaa, että Suomen resurssit ovat rajalliset.
Perussuomalaiset haluaa, että sote-palvelut ovat lähellä ihmistä. Palvelut voivat tulla ihmisten luo myös esimerkiksi palvelubussien avulla, jotka kiertävät maakunnissa.
– Hallitus on lähettämässä eräänlaisen palvelubussin liikenteeseen, tosin kohteena on Iranin pääkaupunki Teheran ja asiana perheenyhdistämisen edistäminen, Meri ihmettelee.
Kotimaassa kärsitään resurssipulasta
Meren mielestä Teheraniin lähetettävä kiertävä konsulilähipalvelu on hyvä esimerkki siitä, miten hallitus arvottaa asiat.
– Ensin laitetaan rahaa siihen, että lähdetään haastattelemaan turvapaikanhakijoiden perheitä maailmalle. Sitten heitä tuodaan tänne, ja tarjotaan ilmaiset sosiaali- ja terveydenhuoltopalvelut. Samaan aikaan kotimaan terveydenhuolto kärsii resurssipulasta, kun rahat ei riitä. Eivät kai ne riitä, kun rahat käytetään ulkomaiden lähipalveluihin.
– Kun perussuomalaiset puhuu siitä, että rahankäyttö pitää laittaa etusijajärjestykseen siten, että suomalainen tulee ensin, niin meille sanotaan, että turvapaikkapolitiikka tai rahan syytäminen näihin asioihin eivät liity esimerkiksi aluevaaleihin ja sote-palveluihin mitenkään. Minä kysyn, että eivätkö muka liity?
Rahat tulevat samasta kassasta
Meri arvostelee, että suomalaisten rajallisia resursseja käytetään ulkomaiden lähipalveluihin.
– Samalla suomalaisten saamat sote-palvelut heikkenevät ja hoitojonot kasvavat, kun alueille tulee lisää sellaisia asukkaita, joiden sosiaali- ja terveyspalveluiden tarve on suuri.
– Vaikka kuinka hallitus väittää, että nämä asiat eivät kilpaile keskenään, niin rahat tulevat samasta kassasta. Asiat ovat vastakkain ja arvovalintoja pitää tehdä niin, että suomalainen tulee ensin, Meri sanoo.
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
- konsulipalvelut hoitojonot tärkeysjärjestys arvovalinta resurssit verovarat sosiaali- ja terveyspalvelut Iran Perheenyhdistäminen Leena Meri Turvapaikanhakijat perussuomalaiset hallitus
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


Ulkoministeri Haavistolta puiseva vastaus Leena Meren kysymykseen al-Holista kuljetettavien kustannuksista: ”Pyritään palauttamaan suomalaisiin rinnastuvia lapsia”

Al-Holin perheiden sukulaisuussuhteita on hyvin vaikea todentaa

Hallitus ei pysty takaamaan rajaturvallisuutta – Leena Meri: ”Sopiva turvapaikanhakijoiden määrä on nolla”

Hallituksen päätös 175 alaikäisen siirtämisestä Suomeen maksaa satoja tuhansia euroja viikossa – Purra: Eurooppaan haluavat ihmiset eivät näin vähene

Lakihanke alaikäisen turvapaikanhakijan perheenyhdistämisen helpottamisesta etenee: Tuleeko ankkurilapsista uusi keino saada turvapaikka Suomesta?

Vihreät vyöryttää todellisuudesta irrallaan olevia maahanmuuttounelmiaan: ”Valtava työvoimapula, tarvitsemme lisää” – Purralta tyly kuitti: ”Suomelle haitallista ja kustannuksia aiheuttavaa”

Haaviston mielestä perheenyhdistäminen on perusoikeuskysymys – suomalaismiehen vaimo ja lapsi jumissa ulkomailla, ulkoministeri ei ole edes vastannut yhteydenottoon
Viikon suosituimmat

Antikainen: Purra pisti komission herroille luun kurkkuun Brysselissä
Euroopan komissio on jälleen nostanut esiin ajatuksen uudesta EU:n yhteisvelasta. Toisin kuin vuonna 2021, jolloin valtiovarainministerinä toiminut keskustan Annika Saarikko hyväksyi EU:n elpymispaketin mukisematta, nyt valtionvarainministerinä on Riikka Purra, joka pisti Brysselissä EU-herroille luun kurkkuun ja sanoi: ei käy.

Teemu Keskisarjan kolumni: Aatu Arjalainen ja Nahom Hagos – kumpi on todempi uhka?

Päivän pointti: Vanha valtamedia torjuu avoimen keskustelun – vetäytyi turvalliseen tilaan suojelemaan omia kehyskertomuksiaan

Someen jaettu pahoinpitely nostatti espanjalaisten raivon – afrikkalaisjengin ja paikallisten yhteenotot ovat jatkuneet yli viikonlopun
Paikallisten asukkaiden ja afrikkalaisjengin väliset väkivaltaisuudet ovat jatkuneet jo kolmatta yötä espanjalaisessa pikkukaupungissa. Taustalla ovat sosiaaliset ongelmat ja uskonnollinen eripura, joiden sanotaan olevan hallitsemattoman maahanmuuton seurausta. ”On aika panna vastaan ennen kuin on liian myöhäistä”, tulkitsee asukas paikallisten tuntoja.

Päivän pointti: Missä Suomi-median logiikka Teksasin tulvauutisoinnissa? Väittää ehdotettujen menoleikkauksien vaikuttaneen ennen kuin niitä on tehty

Antifaa epäillään aseellisesta hyökkäyksestä viranomaisia vastaan Teksasissa
Vasemmistolainen vihapuhe on johtanut aseelliseen väkivaltaan Yhdysvalloissa. Rajaturvallisuutta valvovia viranomaisia vastaan on viime päivinä tehty kaksi aseellista hyökkäystä. Ensimmäisen suoritti Antifan iskuryhmä, jossa oli mukana useita transnaisia. Toisessa yhteenotossa yksittäinen hyökkääjä menetti henkensä.

Riippumattomalta medialta yläpeukkua Teemu Keskisarjan ehdotukselle Yle-veron uudelleenohjauksesta – pitkällä tähtäimellä kaiken median tulisi kuitenkin toimia markkinaehtoisesti
Aidosti riippumattomat ja itsenäiset media-alan tekijät pitävät ongelmallisena nykyistä Yle-veromallia, jonka turvin Yleisradio syö tilaa mediakentältä. Kansanedustaja Teemu Keskisarjan esitys Yle-veron uudelleenkohdistamisesta toisi mukaan kilpailua mediakentälle, sekä palauttaisi osittaisen protestoinnin mahdollisuuden kansalle.

Valtiovarainministeri Riikka Purra: Suomi ei hyväksy uutta EU-yhteisvelkaa – ”Me emme kannata tällaisia järjestelyjä, me vastustamme niitä”
Valtiovarainministeri Riikka Purra sanoo, että epävirallista yhteisvelkakeskustelua on jo käyty tällä viikolla euroryhmässä. Purran mukaan Suomen hallituksen kanta asiaan on selvä: uutta yhteisvelkaa ei hyväksytä. - Jo hallitusohjelmaan on selvästi kirjattu, että Suomi edellyttää jokaisen jäsenmaan kantavan vastuuta omista veloistaan ja taloudestaan.

Yliopistonlehtori emerita ajattelee liberaalilaatikon ulkopuolelta: Pakkoinkluusio ei toimi missään – ei kouluissa, työpaikoilla eikä maahanmuuttopolitiikassa
Voiko yliopistolla työskennellä ja luoda uraa, vaikka tunnustautuu kristityksi tai konservatiiviksi? Saako tieteentekijä vastustaa aborttia, pitää Israelin puolta ja puhua ääneen islamisaation luomasta uhkasta länsimaille? Kyllä, se on mahdollista, mutta ei mutkatonta. Ja ehkä siksi niin harvinaista.

Poliittinen myrsky Teksasin tulvien ympärillä yltyy: Lastenlääkäri sai potkut mauttoman somepäivityksen vuoksi
Teksasin tuhoisat tulvat ovat synnyttäneet Yhdysvalloissa paitsi valtavan inhimillisen tragedian, myös kiivaan poliittisen keskustelun. Useat liberaalit vaikuttajat ja demokraattisen puolueen keskeiset henkilöt ovat joutuneet rajun arvostelun kohteeksi syytettyään presidentti Donald Trumpia ja republikaanipuoluetta tulvien aiheuttamista vahingoista ja kuolemista.