Teheraniin lähetettävä kiertävä konsulilähipalvelu on hyvä esimerkki siitä, miten hallitus arvottaa asiat. Ensin laitetaan rahaa siihen, että lähdetään haastattelemaan turvapaikanhakijoiden perheitä maailmalle. Sitten heitä tuodaan tänne, ja tarjotaan ilmaiset sosiaali- ja terveydenhuoltopalvelut, perussuomalaisten kansanedustaja Leena Meri paheksuu.


Leena Meri sanoo, että aluevaalien lähestyessä on hyvä muistuttaa, että Suomen resurssit ovat rajalliset.

Perussuomalaiset haluaa, että sote-palvelut ovat lähellä ihmistä. Palvelut voivat tulla ihmisten luo myös esimerkiksi palvelubussien avulla, jotka kiertävät maakunnissa.

– Hallitus on lähettämässä eräänlaisen palvelubussin liikenteeseen, tosin kohteena on Iranin pääkaupunki Teheran ja asiana perheenyhdistämisen edistäminen, Meri ihmettelee.

Kotimaassa kärsitään resurssipulasta

Meren mielestä Teheraniin lähetettävä kiertävä konsulilähipalvelu on hyvä esimerkki siitä, miten hallitus arvottaa asiat.

– Ensin laitetaan rahaa siihen, että lähdetään haastattelemaan turvapaikanhakijoiden perheitä maailmalle. Sitten heitä tuodaan tänne, ja tarjotaan ilmaiset sosiaali- ja terveydenhuoltopalvelut. Samaan aikaan kotimaan terveydenhuolto kärsii resurssipulasta, kun rahat ei riitä. Eivät kai ne riitä, kun rahat käytetään ulkomaiden lähipalveluihin.

– Kun perussuomalaiset puhuu siitä, että rahankäyttö pitää laittaa etusijajärjestykseen siten, että suomalainen tulee ensin, niin meille sanotaan, että turvapaikkapolitiikka tai rahan syytäminen näihin asioihin eivät liity esimerkiksi aluevaaleihin ja sote-palveluihin mitenkään. Minä kysyn, että eivätkö muka liity?

Rahat tulevat samasta kassasta

Meri arvostelee, että suomalaisten rajallisia resursseja käytetään ulkomaiden lähipalveluihin.

– Samalla suomalaisten saamat sote-palvelut heikkenevät ja hoitojonot kasvavat, kun alueille tulee lisää sellaisia asukkaita, joiden sosiaali- ja terveyspalveluiden tarve on suuri.

– Vaikka kuinka hallitus väittää, että nämä asiat eivät kilpaile keskenään, niin rahat tulevat samasta kassasta. Asiat ovat vastakkain ja arvovalintoja pitää tehdä niin, että suomalainen tulee ensin, Meri sanoo.

SUOMEN UUTISET