Eduskunnan lakivaliokunnan jäsen, perussuomalaisten juristikansanedustaja Ville Tavio moittii kovin sanoin Sipilän hallituksen viimeaikaisia säästöesityksiä. Tavion mielestä hallitus on keskittynyt säästöjen etsimiseen niin yksisilmäisesti, että oikeudenmukaisuus on unohtunut.

Perustellaan hallinnollisen työn säästöillä

Hallitus on antanut esityksen, jonka myötä ilmoitusvelvollisuuden laiminlyöneelle verovelvolliselle määrätään tuloverotuksessa ja kiinteistöverotuksessa pelkkä veronkorotusta lievempi myöhästymismaksu, jos ilmoittamisvelvollisuuden laiminlyönti korjataan oma-aloitteisesti ennen verotuksen päättymistä. Hallitus perustelee esitystä hallinnollisen työn säästöillä.

Tavion mielestä esitys muistuttaa sisällöltään aiempaa hallituksen esitystä talousrikosten tehokkaan katumisen menettelystä, jossa hallitus kaavaili talousrikollisten armahtamista.

Lyhytnäköistä toimintaa

Hallitus etsii säästöjä myös siirtämällä rattijuopumuksen seuraamukset käräjäoikeudesta poliisin sakkomenettelyyn. Muutoksen myötä maksamatta jäävää rattijuopumussakkoa ei enää muuteta vankeudeksi, joten rattijuoppo voi selvitä kokonaan ilman rangaistusta.

– Sipilän hallitus keskittyy äärimmäisen lyhytnäköisiin säästöihin, vaikka oikeuspolitiikkaa pitäisi tehdä oikeudenmukaisuuden näkökulmasta, Tavio sanoo.

– Haluaako hallitus viestittää, että rikos kannattaa, kun tapausten tutkimiseen ja vankilassa pitämiseen ei ole rahaa?

SUOMEN UUTISET

Tagit