Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Sampo Terho kehui vuolaasti Sauli Niinistön pitämää puhetta, jolla tasavallan presidentti avasi valtiopäivät Finlandia-talossa keskiviikkona.

– Presidentin puhe oli todellinen valtiomiesteko. Hän kuvasi kaukaa viisaasti ja avarakatseisesti tällä hetkellä hallituksen ja Suomen eduskunnan edessä olevia ongelmia. Voi sanoa, että tämä oli merkittävin ja paras puhe, mitä yksikään presidentti on pitänyt minun elinaikanani, Terho kehui.

Ja puhemiehen puhe täydensi sitä erinomaisesti?

– Puhemiehen puhe oli hyvä jatko tälle ja molemmat käsittelivät ihan oikeita aiheita ja oikeasta näkökulmasta: sekä ongelmia ja niiden ratkaisua että Suomen tarvitsemaa yhteispeliä, Terho korosti.

”Kevät ratkaisee isänmaan kohtalon”

Terhon mielestä eduskunnan kevätkausi on poikkeuksellisen merkittävä.

– Käsittelemme isoja kysymyksiä, jotka ratkaisevat paitsi isänmaan kohtalon, myös vaalikauden keskeisten tavoitteiden ratkeamisen – saavutetaanko ne vai ei, Terho painotti.

Työmarkkinaneuvottelut ovat tässä merkittävässä asemassa.

– Se on nyt ehkä ensimmäinen tällä hetkellä jo käynnissä oleva kysymys, mutta vielä tulee useita muita, kuten turvapaikkakysymys ja talousuudistukset sekä monta muuta kysymystä, Terho linjasi.

Veli-Pekka Leskelä

Tagit