Euroopan parlamentin jäsen Teuvo Hakkarainen (ps.) puolusti voimakkaasti suomalaista metsätalousosaamista Euroopan parlamentin ympäristövaliokunnan kokouksessa. Maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä oli saapunut kokoukseen esittelemään Suomen EU-puheenjohtajuuskauden ohjelmaa. Hakkarainen nosti puheenvuorossaan esille, kuinka Suomen metsäteollisuuden toimijoilla on alan paras osaaminen ja teknologia käytössään.
Hakkarainen kritisoi Suomen oloja tuntemattomien EU-teknokraattien intoa puuttua Suomen metsätalouspoliittisiin linjavalintoihin. Hänen mukaansa Suomen metsäteollisuudelle on elinehto, että metsänieluja ei valjasteta fossiilisten päästöjen varastoksi EU:n päätöksin.

− Suomen onnistuneen metsänhoidon ansiosta luonnon monimuotoisuus on säilynyt samalla, kun metsät ovat muodostuneet merkittäviksi hiilinieluiksi. Onkin ”höpöpuhetta”, että avohakkuita ei enää saisi tehdä, Hakkarainen totesi.

Hakkaraisen mukaan Suomen tulee ajaa biotaloustuotteiden käyttöä ja näiden teknologioiden reilua kohtelua EU-lainsäädännössä paitsi ilmaston, myös teollisuuden kilpailukyvyn kannalta.

Suomen Uutiset