

PS ARKISTO
Tuomioja haikailee EU:ta puolustusapuun ja Ruotsia sotilasliittoon yhdessä Suomen kanssa – Halla-aho: ”Ei ole uskottavaa”
Hallituspuolueiden riveissä elää edelleen Nato-vastaisuutta, jossa puolustusliiton korvikkeeksi tarjotaan ulko- ja turvallisuuspoliittista mielikuvahöttöä, kuten kansanedustaja Erkki Tuomiojan hellimää Suomi-Ruotsi-sotilasliittoa.
Suomen Nato-päätöksen loppumetreillä hallituksen sisällä on edelleen selvä Nato-oppositio, jonka edustajista eilisessä Ylen A-Talkissa olivat paikalla kansanedustajat Anna Kontula (vas) ja Erkki Tuomioja (sd).
Selkeä enemmistö kansanedustajista kannattaa Suomen Nato-jäsenyyttä. Tuomioja ei kuitenkaan kuulu heihin. Tuomiojassa on tosin ripaus opportunismia, sillä hän on kaikesta huolimatta väläytellyt mahdollisuutta äänestää eduskunnassa Naton puolesta.
Tuuliviiri-Tuomiojan mukaan hän olisi valmis uhrautumaan sen puolesta, että Nato-jäsenyydelle saataisiin eduskunnassa mahdollisimman laaja tuki, vaikka hän itse pitäisikin parempana oman puolustuksen vahvistamisen ohella puolustusyhteistyötä Ruotsin kanssa – aina kahdenväliseen sotilasliittoon saakka.
Tuomioja nojailee illuusioon
Anna Kontula vihjaili äskettäin, että hänellä olisi tiedossa, ettei Venäjä olisi lähiaikoina hyökkäämässä enää mihinkään. Kukaan ei tosin tiedä, mistä Kontulan tiedot Venäjän hyökkäyshalujen vähenemisestä on saatu.
Eilen Kontula, joka ei siis kannata Nato-jäsenyyttä väitti A-Talkissa, että Nato-jäsenyys kasvattaisi Suomen riskiä joutua osalliseksi ”hässäköihin” maailmalla.
Perussuomalaisten Jussi Halla-aho rauhoitteli kansanedustajakollegoitaan.
– Hässäköihin joutumisen riskiä kuulee usein, ja sen todisteeksi esitetään operaatioita, jotka eivät ole Nato-operaatioita. Kuten tiedetään, mikään Nato-maa ei ole joutunut sotilaallisen hyökkäyksen kohteeksi, ja Naton keskeinen tarkoitus onkin estää ennalta konflikteja.
Tuomiojan vaihtoehtoa Nato-jäsenyydelle, Ruotsi-liittoutumaa, Halla-aho pitää illuusiona eli hahmotusvirheenä.
– Jos Suomi haluaa vakauttaa omaa turvallisuuspoliittista asemaansa ja ylipäätään Euroopan turvallisuutta, niin sitä vaikutusta ei ole saatavissa muuten kuin liittymällä Naton jäseneksi, Halla-aho sanoi.
Tuomioja kuitenkin yritti ja vetosi EU-jäsenyyden tuomaan turvaan
– Eihän EU-maihinkaan ole nyt hyökätty, Tuomioja päästeli.
Venäjä katsoo jo nyt Suomen kuuluvan Natoon
Venäjä laskee Suomen jo nyt kuuluvaksi sotilaallisesti länteen nykyisen Nato-yhteistyön ja EU-jäsenyyden vuoksi, eikä Suomi siten voisi pysyä Itämeren alueella mahdollisesti syntyvän sotilaallisen konfliktin ulkopuolella, vaikka ei olisikaan Naton jäsen.
Halla-aho huomautti, että Suomi on jo nyt mukana Nato-toiminnassa olematta kuitenkaan Naton täysjäsen.
– Sanoisin, että mahdollinen imagohaitta on jo realisoitunut ja otettu. Ainoa, mikä tällä hetkellä erottaa Suomen muista on se, että me emme ole kollektiivisen puolustuksen, kansankielellä turvatakuiden piirissä.
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
- puolustusliitto Nato-jäsenyys Hyökkäys uhka Anna Kontula Erkki Tuomioja Turvatakuut Suomi Turvallisuus Ruotsi Venäjä Jussi Halla-aho maanpuolustus
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


Perussuomalaiset kertoo puolueen virallisen Nato-kannan – Puoluevaltuusto äänesti: 61 puolesta, 3 vastaan

Suomi vetämässä Ruotsia mukanaan Natoon – puolustusvaliokunnan varapuheenjohtaja Ronkainen: ”Uskon, että molemmat maat tulevat hakemaan jäsenyyttä”

Nyt ei lausunto vanhentunut arvokkaasti: Presidentti Halosen mukaan Venäjän päämäärinä ovat demokratia, ihmisoikeudet ja hyvä hallinto

PS-Nuoriso vaatii: Viides kolonna sivuun – Erkki Tuomiojan erottava ulkoasiainvaliokunnan varapuheenjohtajuudesta!

Luukkanen: Tosiasioiden tunnustaminen on Suomen turvallisuuden perusta

Halla-aho: Sekä Nato-jäsenyyden kannatusta että sen vastustusta ohjaa Venäjän pelko

Perussuomalaiset kannattaa Nato-jäsenyyttä: ”Kalliin isänmaamme suojaksi, ei ketään uhkaamaan”

Halla-aho: Suomen aiemmalla valtiojohdolla oli asennevamma Venäjän suhteen

Halla-aho Suomen ja Turkin Nato-neuvotteluista: Aserajoitukset aihepiiri, jonka tiimoilta lähentymistä voisi tapahtua
Viikon suosituimmat

Helsingin teologisessa tiedekunnassa opiskeleva nainen kirjoitti loppuesseeseensä sanan “islamisaatio”, ja bumerangihan siitä tuli – “Ei voida arvostella”
Opiskelija käytti tenttivastauksensa yhdessä osassa sanaa ”islamisaatio.” Tentaattori ilmoitti, ettei tenttivastausta voi arvioida, koska siinä esiintyi termi, joka ei yliopiston mielestä ollut "akateemisesti vakiintunut". Tapaus osuu tieteenteon ytimeen. Opiskelija oli ehdottanut islamisaatiota jatkotutkimuksen aiheeksi. Jos jotakin väitettyä tai oletettua ilmiötä ei saa ehdottaa edes tutkimuskohteeksi siksi, että ilmiö ei ole ”akateemisesti vakiintunut”, putoaa tutkimukselta pohja. Yliopistojen tehtävä kun on juurikin tutkia sitä, mikä ei ole vielä tiedossa.

Valkoisen teinin tappajasta tuli Amerikan mustien sankari
Texasissa nuorten miesten nujakka päättyi toisen nuoren kuolemaan, koska musta nuorukainen oli tuonut koulun urheilukisoihin repussaan veitsen ja päätti käyttää sitä. Nyt valkoisen teinipojan tappajasta on tullut Amerikan mustien sankari, jolle ihmiset ovat lahjoittaneet jo yli puoli miljoonaa dollaria.

Hallitus päätti tuhdista veronalennuksesta duunareille: Työn teosta jää jatkossa entistä enemmän rahaa käteen
Työn tekemisestä tulee Suomessa entistä kannattavampaa. Hallitus on päättänyt, että verotus kevenee pieni- ja keskituloisilla 525 miljoonaa euroa jo vuonna 2026 ja kevennys nousee 650 miljoonaan euroon seuraavana vuonna eli vuonna 2027.

Hallitus harkitsee vakavasti palkkojen veroalea – SAK, jonka pitäisi olla duunareiden puolella, aloitti heti neliraajajarrutuksen: Vastustaa työntekijöiden ostovoiman vahvistamista
SAK ja ay-liike laajemminkin on jyrkästi asettunut vastustamaan hallituksen kaavailemaa ansiotuloverotuksen keventämistä - siitäkin huolimatta, että matalampi verotus tarkoittaa enemmän käteen jäävää vastiketta työn tekemisestä. Kokonaisuudessa kannattaa huomata, että vaikka veronalennukset hyödyttävätkin työntekijää ja lisäävät ostovoimaa, liitot eivät veronalennuksista hyödy mitään.

Purra: “Suomalaisen veronmaksajan ei pidä kustantaa sitäkin lystiä, että joku roudaa jopa bisneksenä porukkaa tänne”

SDP sulki perussuomalaiset ulos pormestarineuvotteluista – Vigelius: Nurmisen puheet yhteistyön tärkeydestä ovat ristiriidassa tekojen kanssa
Tampereen pormestariksi todennäköisesti nouseva Ilmari Nurminen (sd.) kertoi torstaina, että perussuomalaiset ja kristillisdemokraatit on jätetty pois neuvotteluista Tampereen pormestariohjelmasta vuosille 2025–2029.

Ulosottovelallisten tilanne paranee – Ari Koponen: ”Aito mahdollisuus päästä pois veloista”
Hallitus päätti puoliväliriihessä kirjauksesta, jolla etsitään keinoja auttaa ulosottovelallisia uuteen alkuun. Tarkoituksena on, että koron lisäksi myös velan pääoma tosiasiallisesti lyhenee.

Näin käy, kun jengit ottavat vallan yhteiskunnassa: Haiti totaalisen romahduksen partaalla
Rikollisjengit ovat käytännössä kaapanneet vallan maailman köyhimpiin kuuluvassa maassa. Haiti on maan YK-suurlähettilään mukaan lähellä tilannetta, ”josta ei ole paluuta”. Vain pikainen ulkovaltojen puuttuminen kaaokseen voisi nykäistä saarivaltion pois kuilun reunalta.

Ruuan arvonlisävero laskee – kuluttajan ostovoima vahvistuu
Arvonlisäverotusta kevennetään alentamalla 14 prosentin arvonlisäverokantaan kuuluvien hyödykkeiden verokanta 13,5 prosenttiin vuodesta 2026 alkaen, valtiovarainministeri Riikka Purra kertoi keskiviikkoiltana hallituksen puoliväliriihen tiedotustilaisuudessa.

Saksan kansallisen mediayhtiön ZDF:n uutisdokumentti paljastaa Hamasin soluttautumisen kansalaisjärjestöihin Euroopassa
Journalistit Carl Exner ja Ahmet Şenyurt selvittivät "Die Spur" -uutisdokumentissa, mitkä tahot ovat islamististen rakenteiden ja Hamasin propagandistien taustalla. Tutkivan journalismin dokumentti todentaa, kuinka Hamas-toimijat ovat merkittävissä rooleissa eurooppalaisissa yhdistyksissä ja kansalaisjärjestöissä.