Turkin luoteiseen rajamaakuntaan Edirneen on maan sisäministeriön ilmoituksen mukaan saapunut sunnuntaina puoleenpäivään mennessä lähes 50 000 uutta Syyrian pakolaista ja laitonta siirtolaista.

Turkkilaisen Hurriyet-verkkomedian mukaan pakolaisjoukot kohtasivat ”kreikkalaispoliisien intervention”. Väkijoukko oli lähtenyt liikkeelle pääosin Istanbulista, joka herättää epäilyksiä siitä, että kyyti rajalle on jonkun muun kuin pakolaisten itsensä järjestämä.

Pakolaiset kahden tulen välissä

Tuhansia ihmisiä on – edelleen Hurriyet-median mukaan – loukussa Pazarkulen raja-asemalla Turkin ja Kreikan välissä. Poliisi on ampunut ilmaan ja käyttänyt kyynelkaasua saadakseen väkijoukot perääntymään takaisin Turkin puolelle.

Turkin sisäministeri Süleyman Soylu ilmoitti sunnuntaina Twitterissä, että maan luoteisosassa sijaitsevan Edirnen maakuntaan on saapunut klo 11.00 mennessä 47 113 turvapaikanhakijaa tai laitonta siirtolaista. Sisäministerin ilmoituksen mukaan Kreikan ja Bulgarian rajoilla odottaa jo 75 000 ihmistä Eurooppaan pääsyä.

SUOMEN UUTISET