Perussuomalaisten juvalainen kansanedustaja toivoo, että pk-yrittäjyydestä käytäisiin eduskunnassa enemmän keskustelua. Edustajan mielestä on tärkeää tuoda esille pk-yrittäjien yhteiskunnallinen asema ja sen tärkeys hyvinvoinnillemme.

Ano Turtiainen otti kantaa aiheeseen eduskunnassa pitämässään puheessa.

– Väittely siitä, mikä puolue on eniten leikannut, mistä on leikannut ja millä kaudella, ei johda mihinkään hyvään. Ihmetyttää myös väittely siitä, että sinne, tänne ja tuonne tarvitaan lisää rahaa ja samaan hengenvetoon puhutaan, että mistä rahat ja hallitus yrittää taikoa lisää rahaa verottamalla kaikkea mahdollista. Minä toivon, että aletaan keskustelemaan siitä, kuka luo tähän maahan työpaikat, eli kuka pitää hyvinvointiamme yllä, Turtiainen totesi puheessaan.

Elintärkeitä nettomaksajia

Edustaja kyseenalaisti puheessaan ymmärtävätkö kaikki pk-yrittäjyyden arvon päälle.

– Jokainen tässä salissa varmaan tajuaa, että kaikki maksaa. Mutta ymmärtävätkö täällä kaikki sen, että pk-yrittäjät ovat tämän maan isoin työllistäjä. Eli he ovat niitä, jotka luovat meille hyvinvoinnin. He kustantavat myös ne julkiset työpaikat.

– Mitä paremmin pk-yrittäjällä menee, sen paremmin menee meillä kaikilla. Pk-yrittäjät ja heidän työvoimansa ovat meille niitä elintärkeitä nettomaksajia, Turtiainen muistutti.

Veronlisäyksillä ahdinkoa

Turtiainen toivoisi, että pk-yrittäjyyttä puolustettaisiin yli puoluerajojen ja heidän asiansa laitettaisiin kuntoon.

– Eikö voida sopia, että aletaan yli puoluerajojen puolustamaan edellä mainittuja nettomaksajia? Se on ainoa keino puolustaa myös hyvinvointiamme.

– On suurta typeryyttä ajaa kaikenlaisilla veronlisäyksillä nettomaksajat entistä enemmän ahdinkoon ja samaan aikaan yrittää luoda hyvinvointia velkarahalla, puhumattakaan että velkarahaa jaetaan kehitysapuna ulkomaille, itsekin yrittäjänä vuodesta 1997 lähtien toiminut Turtiainen painotti.

SUOMEN UUTISET