Seinäjoen Provinssi-festarille kutsuvieraana saapunut kansanedustaja Juha Mäenpää heitettiin täysin yllättäen eilen pihalle tapahtumasta. -Festivaalin järjestäjä sanoi, että kutsuvieraslippuni on peruttu, koska heidän mielestään lauantaina julkaistu, kirjoittamani kolumni oli tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden vastainen, Mäenpää ihmettelee. Suomen Uutiset tavoitti Mäenpään.

Mäenpää oli ehtinyt nauttia Provinssin festaritunnelmasta jo perjantaina, mutta lauantaina hänelle tuli äkkilähtö. Mäenpää oli alun perin saanut kutsun tapahtumaan alueen kansanedustajana.

Festivaalin järjestysmiehet tavoittivat Mäenpään festarialueelta eilen lauantaina hieman sen jälkeen kun kansanedustaja oli ollut vaimonsa kanssa katsomassa Apulannan keikkaa.

– Järjestysmiehet tulivat luokseni ja kysyivät minulta, olenko kutsuvieras, ja kerrottuani nimeni, järjestysmies sanoi, että minulla että ei ole enää oikeutta olla siellä, ja että minulle myönnetty kolmen päivän festarilippu on peruttu, mutta heillä ei ollut tietoa miksi näin on tapahtunut.

Lippu peruttu, koska ei ”noudattanut yhdenvertaisuuden periaatteita”

Paikalle saapui lisää järjestysmiehiä sekä myös festivaalin järjestäjätaho.

-Järjestäjä kertoi, että minulle olisi jo aikaisemmin lähetetty sähköpostitse ilmoitus lipun perumisesta, koska kuulemma en noudata tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden periaatteita.

Hämmästyneelle Mäenpäälle tarkennettiin, että festarilta poistamisen syynä oli Mäenpään tuore kolumni, missä kansanedustaja arvostelee Opetushallituksen woketusta.

Kolumnissa Mäenpää arvostelee Opetushallituksen viestintää ja verkkosivujen sisältöä, missä muun muassa ohjeistetaan, että opettajien tulisi kouluissa ja varhaiskasvatuksessa opettaa tai kertoa lapsille, että joillakin pojilla on pimppi.

Mäenpää kirjoittaa kolumnissa: ”Sairasta, sanon minä. Lapsille suunnatussa ikätasoisessa tiedossa pitäisi lähteä aivan aluksi siitä, että annettu informaatio pitää paikkansa. Nyt se näyttää unohtuneen Opetushallitukselta. Pojilla ei ole ”pimppiä”. Sukupuoli ei ole tunnekysymys vaan ihmisen ominaisuus. Tästä asiasta ei tule valehdella elämänsä tietopohjaa vasta rakentaville lapsille.”

Mäenpään kirjoittama Ilkka-Pohjalaisen kolumni:

Mäenpään tapauksesta kertoi ensimmäisenä Ilta-Sanomat.

SUOMEN UUTISET