Helsingin kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Otso Kivekäs (vihr.) kehottaa Facebook-kirjoituksessaan kuluttajia boikotoimaan suomalaista lihaa ja muita maataloustuotteita.

Vihreä Otso Kivekäs kirjoittaa, että Suomen maatalous rehevöittää itämerta vuosikymmenestä toiseen, eikä ympäristötuki ole tuonut muutosta asiaan.

– Itämeren suurimmat rehevöittäjät ovat Puola, Tanska ja Lounais-Suomen maatalous. Viimeiset 30 vuotta päästöjä on laitettu kuriin alkaen kaupunkien jätevedenpuhdistuksesta ja teollisuudesta ja jatkuen nyt jo mökkeihin asti.

Maanviljelijät Kivekkään maalitauluna

Kivekkään mukaan ongelma olisi erityisesti lounaisen Suomen eläintuotanto, jota on liikaa – ja koska eläinten lantaa päätyy purojen ja jokien kautta osaksi mereen. Ratkaisuksi Kivekäs esittää eläinten määrän vähentämistä, mutta myöntää että muitakin vaihtoehtoja on.

Kirjoituksensa lopussa Kivekäs kehottaa kuluttajia boikotoimaan suomalaista lihaa ja muita maataloustuotteita kunnes maatalouden päästöt saadaan kuriin.

– Siihen asti että maanviljelijät onnistuvat ratkaisemaan ongelman, kehotan välttämään suomalaisia eläintuotteita. Jos haluat ostaa juustoa, osta vaikka ruotsalaista, vihreä kaupunginvaltuutettu saarnaa.

Otsikkoa on täsmennetty 1.9.2020 klo 16.09.

SUOMEN UUTISET