Perussuomalaisten puoluehallitus päätti perjantai-iltana pitämässään kokouksessa erottaa Sebastian Tynkkysen perussuomalaisesta puolueesta.

Puoluehallitus oli aikaisemmin pyytänyt Tynkkyseltä selvitystä tämän toiminnasta niin sanottua tuuletuskokousta koskeneiden henkilötietojen käsittelyssä. Tynkkynen oli ennen viime viikon perjantaita kerännyt verkkolomakkeella nimiä ja julkaissut nämä nimet verkossa kysymättä allekirjoittajien suostumusta.

Perussuomalaiset teetti nimien julkaisusta oikeudellisen selvityksen. Tynkkynen on selvityksen mukaan mitä ilmeisimmin rikkonut henkilötietolakia ja levitellyt yksityiselämän suojan piiriin kuuluvia tietoja. Toiminnalla on puoluehallituksen mukaan loukattu puolueen jäsenten sekä mahdollisesti muiden kansalaisten lailla turvattuja oikeuksia. Tynkkysen vastuullinen asema puolueessa huomioiden menettely on puoluehallituksen mukaan erityisen moitittavaa.

Perjantain-illan kokouksessa asian käsittelyä jatkettiin ja puoluehallitus perehtyi Tynkkysen kirjalliseen vastineeseen. Tynkkynen ei itse osallistunut kokoukseen.

Vastine ei ollut riittävä. Puoluehallitus päätti erottaa Sebastian Tynkkysen puolueen jäsenyydestä. Päätös oli yksimielinen.

Sebastian Tynkkynen on toiminut Perussuomalaisten Nuorten puheenjohtajana ja Perussuomalaiset rp:n kolmas varapuheenjohtajana. Hän on kuulunut varapuheenjohtajuutensa kautta myös puoluehallitukseen.

Täsmennys 26.10.2015 klo 09:04 – kyse oli henkilötietolaista, ei henkilörekisterilaista. 

SUOMEN UUTISET