Perussuomalaisista erotettu Sebastian Tynkkynen haluaa jatkaa Perussuomalaisten Nuorten puheenjohtajana, joka valitaan tulevana viikonloppuna Seinäjoella.

Tynkkysen haastajaksi on ilmoittautunut järjestön entinen varapuheenjohtaja Samuli Voutila, jonka mielestä Perussuomalaisten Nuorten puheenjohtaja ei voi olla ilmiriidoissa perussuomalaisten puoluehallituksen kanssa

– Kulunut viikko on ollut hyvinkin raskas. Sebastian Tynkkysen potkut puolueesta eivät mahdu monenkaan meidän perussuomalaisen oikeustajuun ja ymmärrän täysin, miksi asiasta ollaan tuohtuneita. On ihailtavaa, kuinka haluamme puolustaa puheenjohtajaamme, ystäväämme ja aateveljeämme. Näin sen pitääkin olla.

– Tilanne, jossa puoluehallitus ja istuva nuorisojärjestön puheenjohtaja ovat ilmiriidoissa, ei kuitenkaan järjestön näkökulmasta voi olla kestävä. Se vie uskottavuuden nuorisojärjestön politiikalta, hankaloittaa sen toimintaedellytyksiä, ja voi pahimmillaan halvaannuttaa koko järjestön toiminnan, Voutila varoittaa.

”Järjestön organisaatio
kaipaa pikaisesti uudistusta”

Voutila haluaa omien sanojensa mukaan pelastaa nuorisojärjestön tulevaisuuden ja varmistaa, että järjestön linja on jatkossakin ”kristallinkirkas ja perussuomalaista aatetta eteenpäin vievä”.

– Myös järjestön organisaatio kaipaa pikaisesti uudistusta. Kuluvana vuotena erityisesti piirijärjestöjen toiminta on laskenut, eikä nykyinen johto ole osannut antaa sille tarvittavaa tukea. On totta, että samaan aikaan järjestön näkyvyys esimerkiksi mediassa on kasvanut, mutta mikäli perusta ei ole kunnossa, ei myöskään näkyvyydellä ja sen suomalla arvolla ole juurikaan merkitystä, Voutila korostaa.

Voutila on aikaisemmin toiminut Perussuomalaisten Nuorten 1. varapuheenjohtajana sekä Helsingin ja Pohjois-Savon piirien puheenjohtajana.

Artikkelia korjattu 29.10.2015 klo 10.43.

SUOMEN UUTISET