Ylen oikeustoimittaja Päivi Happonen väitti äsken blogissaan, että Oulun poliisissa mietitään, mentiinkö seksuaalirikoksista tiedottaminen liian pitkälle. Kirjoitus antaa väärän kuvan siitä, että Oulun poliisi jo itsekin epäröisi omaa tiedotuslinjaansa. Ei epäröi. Oulun poliisi twiittasi Happoselle sapekkaan vastauksen tänään.

Vastuulliseen uutisointiin erikoistuneen Ylen oikeustoimittaja Päivi Happonen kirjoitti perjantaina: ”Oulun poliisissa jo mietitään, menikö tiedottaminen liian pitkälle”

Happonen oli huolissaan mielikuvista, ja hän näki Oulun poliisin valitseman tiedotuslinjan saavan pahaa aikaan. Hän kirjoitti:

”Mitä huonoa Oulun poliisi on saanut aikaan?

Paljonkin.

Monen mielikuvissa Oulusta on tullut pahuuden pesä, jossa turvapaikanhakijat raiskaavat lapsia minkä ehtivät.

Poliisin tiedottaminen on lietsonut pelkoa, kauhua ja vihaa myös muualla kuin Oulussa.”

Oulun poliisi tarttui Happosen kirjoitukseen, ja pamautti tänään takaisin. Poliisi kysyi, mistä Happosen näkemys on peräisin, sillä kyseessä ei ole Oulun poliisilaitoksen näkemys.


Poliisi: ”Nostimme akuutin ongelman esiin”

Oulun poliisilaitoksen apulaispoliisipäällikkö Arto Karnaranta puolusti valittua tiedottamislinjaa jo lauantaina. Hänen mukaansa akuutti ongelma nostettiin esiin, ja vastaavia tekoja on saatu estettyä. Tuleen ei jääty makaamaan.


Suomen Uutiset kirjoitti eilen Imperiumin vastaiskustamassiivisesta mediavyörytyksestä, jonka turvin tietyt valtamedian osat yrittävät poisselittää seksuaalirikosilmiötä. Kirjoituksessa mainittiin erikseen Päivi Happosen tökerö ulostulo.

Kommentoimme Happosen sensuurilinjaa seuraavasti:

”Oikeustoimittaja Päivi Happonen on nyt siis sitä mieltä, että kansalaisia syvästi järkyttäneessä tilanteessa poliisi ei saisi tiedottaa parhaaksi katsomallaan tavalla? Anteeksi nyt. Oikeustoimittajat – jollainen Päivi Happonenkin on – saavat kärjäjäoikeuksista juttulistoja jatkuvasti. Ei ole mahdolista, etteikö joka ikisen Suomessa toimivat oikeustoimittajan silmien alta olisi kulkenut suuri määrä juttulistoja, jotka täysin tyhjentävästi todistavat sen puolesta, että monet maahanmuuttajat syyllistyvät törkeisiin rikoksiin. Yliedustus on massiivinen. Jos Päivi Happonen ei itse katso aiheelliseksi kertoa rikossarjasta, jonka luulisi kuuluvan hänen ammattitaitonsa kaikkein kovimpaan ytimeen, on aika paksua kuulla hänen vaativan, ettei poliisikaan saisi asiasta kertoa.”

SUOMEN UUTISET