Kansanedustaja Kaj Turusen (ps.) mukaan pääministeri Jyrki Kataisen (kok.) tulisi mahdollisimman nopeasti esittää presidentille uusia eduskuntavaaleja. Hänen mukaansa Kataisen ilmoitus pääministerin tehtävistä luopumisesta lamauttaa Suomen.

– Nyt, jos koskaan, on Kataisen kannettava vastuuta Suomesta. Pidän itsestään selvänä, että nyt tarvitaan uudet eduskuntavaalit. Vaalien jättäminen syksyyn olisi paha virhe. Koko loppuvuosi ja ensi kevät voisivat olla aikaa, jolloin Suomessa ei pystytä tekemään päätöksiä tärkeissä asioissa, perussuomalaisten kansanedustaja Kaj Turunen  sanoo.

– Ei pidä tuudittautua siihen, että kehyksistä sopiminen riittää ja että mitään muita vaikeita päätöksiä ei ennen seuraavia normaaleja vaaleja tule, Turunen huomauttaa.

Hän katsoo, että uusi tilanne maan hallituksessa aiheuttaa jännitteitä myös eduskunnassa:

– Nyt eduskuntaan tulee käsittelyyn valtiontalouden kehykset ja siitä opposition välikysymys lapsilisäleikkauksesta. Vasemmistoliitto äänestänee nyt opposition mukana, ja jos Vihreillä olisi yhtään poliittista selkärankaa tai edes hoksnokkaa, hekin äänestäisivät hallitusta vastaan. He voivat näin tehdä, koska eivät ole hyväksyneet lapsilisien leikkausta.

– Ei tarvittaisi kuin muutama poissaolo hallituksen riveistä, niin hallitus saisi epäluottamuslauseen. Se olisikin nolo loppu nykyiselle hallitukselle ja pääministerille. Tämän välttämiseksi Kataisen olisikin heti pyydettävä eduskuntaryhmät neuvotteluun ja varmistettava, että uudet eduskuntavaalit saadaan maahan mahdollisimman nopeasti.

Turunen muistuttaa Kataisen aina korostaneen, että vastuunkanto tarkoittaa joskus vaikeita päätöksiä.

– Nyt sellainen – ehkä Kataisen uran vaikein – päätös pitäisi tehdä, Turunen sanoo.

PS VERKKOTOIMITUS