Hämeen poliisilaitos kertoo vaikeasta ensiaputilanteesta, jolla oli onnellinen loppu.

Poliisilaitos kertoo Facebook-sivuillaan:

”Viime viikolla Lahden keskustassa liikennevaloissa olleen poliisiauton ikkunaa tuli koputtamaan hätääntynyt mies. Mies kertoi, että heidän sylivauvansa oli lakannut hengittämästä.

Poliisipartion konstaapeli nousi autosta, otti lapsen äidin sylistä ja laittoi lapsen poliisiauton etupenkille alkaen välittömästi elvyttämään. Toinen konstaapeleista vei hyvin huolestuneet vanhemmat poliisiautosta hieman etäämmälle, jotta elvytyksen aloittanut poliisi pystyi jatkamaan hätäensiavun antoa häiriöttä.

Hätäensiavun toimenpiteet aloittanut partio sai toiselta lähistöllä olleelta partiolta lisäapuja. Paikalle saapuneesta partiosta toinen auttoi elvytyksessä ja toinen siirtyi rauhoittelemaan ja tukemaan vanhempia.

Ensihoidon saapuessa paikalle lapsen sydän löi ja hän hengitti spontaanisti. Lapsi kuljetettiin sairaalaan jatkohoitoon.

Päijät-Hämeen ensihoidon vuorossa olleen kenttäjohtajan mukaan poliisin ansiokas toiminta pelasti lapsen hengen.

Tehtävällä olleet poliisit kertoivat tehtävän olleen yksi uransa vaikeimmista – pienen sylivauvan elvyttäminen kun ei ole poliisin työssä jokapäiväistä.

Hämeen poliisilaitoksen poliisipäällikkö Marko Viitanen ja apulaispoliisipäällikkö Tero Seppänen palkitsivat tänään 4.3.2021 tehtävällä olleet partiot poliisipäällikön mitaleilla ansiokkaasta ja ammattitaitoisesta toiminnasta.

Upeaa toimintaa meidän partiolta!”

SUOMEN UUTISET