Torviprotestin mielenosoituskutsu kannustaa autoilijoita jo neljännelle moottorimarssille: ”On taas aika suorittaa moottorimarssi ja lähteä osoittamaan mieltään autoilijoiden kuritusta vastaan!” Protesteja järjestetään perjantaina ja lauantaina yhdessätoista suomalaisessa kaupungissa.

Valtavasti jäseniä keränneen ”STOP! Autoilijoiden kuritukselle!”-Facebook-ryhmän tarkoituksena on vastustaa kaikkia poliittisia autoilun kustannusten korotuksia. Ryhmä on organisoinut useita mielenosoituksia. Nyt viikonloppuna nähdään mielenosoitus Helsingissä, Rovaniemellä, Oulussa, Kuopiossa, Jyväskylässä, Tampereella, Lappeenrannassa, Turussa, Pietarsaaressa, Kajaanissa ja Seinäjoella.

”Autoilijoita on kuritettu valtiovallan taholta jo aivan riittävästi, joten on tullut aika sanoa NYT RIITTÄÄ!”, ryhmässä muistutetaan.

Helsingin mielenosoitus on kaksipäiväinen, muut järjestetään joko perjantaina tai lauantaina.

Protestoijat vaativat puuttumista useisiin polttoaineen hintaa korottaviin tekijöihin: Polttoaineiden valmisteverojen on joustettava, biojakeluvelvoitteen noston loppulaskua ei saa maksattaa autoilijoilla, tieliikenteen päästökauppaa tai vastaavia järjestelmiä ei tule ottaa käyttöön, uusia veromuotoja ei tarvita, henkilöautoilua ei saa hankaloittaa.

Suomen Uutiset seuraa tapahtumaa paikan päällä Helsingissä.

SUOMEN UUTISET