Kansainvälisen Extinction Rebellion -kapinajärjestön Suomen sivuhaara Elokapina vihjailee kaupunginvaltuutetun tappamisella.

Kokoomuksen Helsingin kaupunginvaltuutettu, oikeustieteen tohtori Otto Meri on aiemmin useita kertoja tuonut esille, että Elokapina pitäisi lakkauttaa samaan tapaan kuin Pohjoismainen vastarintaliike. Lakien rikkominen on olennainen osa Elokapinan toimintaa, Meri totesi aiemmin Twitterissä.

Elokapinan toiminta perustuu järjestelmälliseen lain rikkomiseen. Järjestön päätoiminta keskittyy liikenteen laajamittaiseen häirintään, liikenneturvallisuuden vaarantamiseen, niskoitteluun ja ilkivaltaan.

Elokapina julkaisi maanantaina hätkähdyttävän kirjoituksen:

”Me ehdotetaan, että kaupunginvaltuutettu Otto Meri lakkautetaan yhteiskunnan turvallisuuden törkeästä vaarantamisesta.”

Julkaisun oheen oli liitetty Iltalehden julkaisema Otto Mereä koskeva uutinen.

Äärimmäisillä teoilla vihjaava, tunnettuun poliitikkoon kohdistuva viesti on kiistatta poikkeuksellinen. Vaikka viesti poistettiin myöhemmin, oli vahinko jo ehtinyt tapahtua.

Yhteiskunnan tulisi suhtautua poliittisella väkivallalla flirttailuun jyrkän torjuvasti. Ikävä kyllä Suomessa tässä asiassa kompuroidaan jatkuvasti.

Liikkeen väkivaltaiset juuret ja kumoukselliset tavoitteet

Elokapinan juuret ovat väkivaltaisessa agitaatiossa. Liikkeen perustajan Roger Hallamin mukaan kansanedustajia ja yritysten omistajia pitäisi tappaa. Hallamin mukaan ympäristön heikkenevään tilaan syylliset kansanedustajat ja yritysjohtajat pitäisi ampua. Hallam peräänkuulutti Britanniassa järjestetyssä yksityistilaisuudessa sosialismia sekä Nürnberg-tyyppisiä oikeudenkäyntejä.

Suomen Elokapina on yrittänyt julkisesti irtisanoutua Roger Hallamin opeista, mutta Suomen Uutisten tietojen mukaan tämä ei pidä paikkaansa.

XR-kapinaliike sekä sen Suomen alaosasto tavoittelee parlamentaaristen demokratioiden kumoamista ja niiden korvaamista ”koulutetuilla neuvostoilla”. Tavoitteet noudattelevat marksilaista perinnettä.

Kapinaliike on Yleisradion ja Helsingin Sanomien ja Koneen Säätiön vahvasti suojelema, eikä sen edesottamuksista tai tavoitteista ole Suomessa tapana käydä kriittistä keskustelua. Ympäristökiihkoon vajonneet mediat toimivatkin lähinnä liikkeen mainosalustoina.

SUOMEN UUTISET