Perussuomalaisten Varsinais-Suomen piirin 1. varapuheenjohtaja, Liedon kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Juhani Pilpola välttyi täpärästi vakavammilta vahingoilta perussuomalaisten vapputilaisuudessa Turussa perussuomalaisiin vihamielisesti suhtautuvan häirikön heitettyä lasipullolla perussuomalaisaktiiveja perussuomalaisten teltalla.

Viime vapunpäivänä Varsinais-Suomen perussuomalaisaktiivit olivat kokoontuneet tyypilliseen vapputapahtumaan Turun Rantakadulla. Ilma oli kaunis ja väkeä liikkeellä sankoin joukoin. Vappupuheita pitivät muiden muassa ulkomaankauppa- ja kehitysyhteistyöministeri Ville Tavio, Varsinais-Suomen piirin puheenjohtaja Jyrki Åland ja monet Turun kaupunginvaltuutetut.

– Yhtäkkiä joku mieshenkilö alkoi huudella kadulta meidän teltallemme kaikenlaisia hävyttömyyksiä ja alatyylisiä huutoja. Kun emme hänen huuteluistaan provosoituneet, hän lähti pois kaupungin suuntaan. Jatkoimme siinä keskustelua Paimion Perussuomalaisten puheenjohtajan Matti Mäkelän kanssa, mutta sitten kävi niin, että sama kaveri tuli takaisin ja heitti meitä kohti lasipullon, kertoo Liedon kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Juhani Pilpola.

Lasinsiruja ropisi kengille

Kaikeksi onneksi pullo särkyi johonkin tolppaan osumatta keneenkään paikalla olleista perussuomalaisista. Lasinsiruja ropisi Pilpolan kengille, mutta kukaan ei onneksi loukkaantunut. Pullonheittäjä lähti juoksemaan karkuun, ja ministeri Tavion turvamies syöksyi hänen peräänsä ja sai häirikön kiinni.

– Asiasta tehtiin rikosilmoitus poliittisen toiminnan häirinnästä, ja syyte tulee kai vaaran aiheuttamisesta. Kun ehdin kotiin tunnin päästä tapahtumasta, poliisi soitti ja kuulusteli minua varmaan tunnin verran siitä, mitä oli tapahtunut, Pilpola muistelee.

Valtava viha perussuomalaisia kohtaan

Vuosikymmeniä perussuomalaisten ja sitä ennen SMP:n toiminnassa mukana ollut Pilpola ei ennen Turun vapputapahtumaa olisi ikinä osannut kuvitellakaan joutuvansa vielä itsekin joskus sellaiseen tilanteeseen, että häntä heitetään pullolla poliittisten mielipiteidensä takia, vaikka Pilpola tuskin olikaan summittaisesti aktiiveja kohti pullolla tähdänneen miehen varsinainen kohde.

– Valtava viha tällä miehellä meitä kohtaan varmaan on, mutta sitä en osaa sanoa, mistä se kumpuaa. Aggressiivisia ihmisiä aina jostain ilmestyy. Oli mahdottoman hyvä asia, että tällainen turvamies oli paikalla, joka tarttui asiaan saman tien niin että kaveri ei päässyt vain luikahtamaan karkuun. Heitä ei kuitenkaan yleensä ole paikalla muuten kuin silloin kun on ministeritason vierailijoita läsnä, Pilpola pohtii.

– Tästä voi oppia ainakin sen, että tuollaisissa tilaisuuksissa näköjään pitää olla tarkkana ja varovainen tällaisten yllättävien hyökkäysten varalta. Ihmisten pitää olla tuolla teltoilla tarkkana, etteivät saa yhtäkkiä esimerkiksi pullosta päähänsä.

Artikkelia muokattu 29.5.2024 klo 15.29 ja siihen on lisätty Paimion Perussuomalaisten puheenjohtaja Matti Mäkelä, joka sai osansa häirikön hyökkäyksestä.

Suomen Uutiset