Kansanedustaja Fatim Diarra (vihr.) jakaa Instagramissa tekstin, jossa eduskunnan puhemies Jussi Halla-ahoa väitetään fasistiksi.

Lauantai 20.1. Vihreiden kansanedustaja Fatim Diarra hyppää Pekka Haaviston kampanjabussiin. Bussin takapenkillä Diarra rupattelee Haaviston kanssa mukavia ”forssalaisten herättämistä ajatuksista, grilliruuasta ja Koijärven ajoista.” Diarra julkaisee Instagramiin videon matkastaan yhdessä Pekka Haaviston kanssa.

Maanantai 22.1. HS julkaisee shokkigallupin, jossa Jussi Halla-aholle ennustetaan viiden prosenttiyksiön nousua. Pekka Haaviston pääsy presidentinvaalien kakkoskierrokselle ei olekaan enää itsestäänselvyys.

Tiistain 23.1. ja keskiviikon 24.1 välinen yö, kello noin viisi. Kansanedustaja Fatim Diarra julkaisee Instagramissa tekstin, jossa Jussi Halla-ahoa väitetään fasistiksi.

Diarran julkaisemassa viestissä lukee: ”Vaikka Halla-aho on tätä nykyä tervetullut koko perheen viihdeohjelmiin, on kyseessä kuitenkin sama henkilö, jota 77 ihmistä murhannut fasisti Anders Breivik lainaa äärioikeistolaisessa manifestissaan. Sama henkilö, joka on blogissaan hekumoinut vihervasemmistolaisten naisten rais**uksilla sekä homoseksuaalien ampumisella. Jussi Halla-Aho on fasisti.”

Diarra korostaa rajua viestiä lisäämällä siihen otsikon ”Tämä”.

Diarra on poiminut tekstin vasemmistoliiton varavaltuutetun Feniks Willamon instagram-postituksesta (postituksen kuva kaksi), jossa Willamo hehkuttaa Halla-ahoa vastaan suunnattua julistekampanjaa.

Toistaiseksi tuntematon taho murtautui 20.1 ja 21.1. välisenä yönä JCDecauxin mainostelineisiin ja kiinnitti niihin Halla-ahoa lokaavan julkisteen. Tapauksesta uutisoitiin laajalti. Myös Pekka Haavistosta tehtiin solvaava juliste.

JCDecaux on tehnyt murtautumisesta rikosilmoituksen. Tapaus on myös laajalti tuomittu vaalihäirintänä.

Kansanedustaja Fatim Diarran ulostuloa voidaan pitää poikkeuksellisena. Hän levittää moneen kertaan vääräksi todistettua väitettä Breivikistä. Breivik ei koskaan ole lainannut Halla-ahoa suoraan.

Diarran hyväksyvä suhtautuminen ilkivaltaan ja rikolliseen vaalihäirintään on suomalaiselle kansanedustajalle poikkeuksellista. Sen lisäksi hänen viestintänsä on äärimmäistä, ja kertoo suuresta hermostuneisuudesta Haaviston kampanjan suhteen.

Päivitys 24.1. klo 17.09:

Välittömästi Suomen Uutisten ylläolevan jutun julkaisun jälkeen Diarra julkaisee Instagram Storyssaan pahoitteluviestin: ”Jos toimii väärin niin se pitää myöntää. Mä nostan käden pystyyn virheen merkiksi. Ei olisi pitänyt jakaa tätä missään nimessä. Plus, feikkivaalimainosten teko ei tee hyvää demokratialle. Minä toimin nyt väärin ja ala-arvoisesti.”

Diarra ei kuitenkaan poista alkuperäistä, kiivassanaista viestiään.

SUOMEN UUTISET