Ylöjärven kaupunginvaltuustossa toista kauttaan istuva kokoomuksen kaupunginvaltuutettu Erja Pelkonen ja neljättä kauttaan istuva keskustan kaupunginvaltuutettu Markku Mäki-Ventelä siirtyvät perussuomalaisten riveihin. Asiasta tiedottaa Ylöjärven Perussuomalaiset.


– Puoluevaihdokseni liittyy puolueiden toimintatapaeroihin. Moni tavallinen suomalainen on menettänyt uskonsa suhmuroivien vanhojen puolueiden toimintaan, Erja Pelkonen perustelee puoluevaihdostaan.

Pelkonen on yksilö- ja perhepsykoterapeutti ja on työskennellyt kymmenen vuotta lastenpsykiatrialla.

– Tiedän, miten paljon varhaiset lapsuuden hoivakokemukset vaikuttavat vielä aikuisenkin ihmissuhteisiin ja mm. ahdistuksen sietokykyyn. Perussuomalaiset arvostavat pienen lapsen oikeutta kotihoitoon.

Pelkonen kertoo näkevänsä työssään paljon lasten, nuorten ja heidän vanhempiensa uupumusta kohtuuttomiin elämäntilanteisiin sekä mielenterveyden haasteita ja päihdeongelmia.

– Näiden ihmisten kuuluisi saada kunnollista hoitoa ennen kuin ulkomailta tuodaan lisää vakavasti traumatisoituneita ihmisiä Suomeen. Kuuntelemme puheita siitä, kuinka hienosti kannamme vastuumme ulkomaalaisista tuomalla heitä maahamme. Samaan aikaan Suomessa elää häpeällisen huonoissa oloissa Suomessa jo asuvia lapsia ja vanhuksia.

Pelkonen katsoo arvojensa osuvan yhteen perussuomalaisen ajatusmaailman kanssa.

– Tunnen uuden valtuustoryhmäni perussuomalaiset tavalliset perheenisät varsin maalaisjärkisinä, vastuuntuntoisina ja rohkean suorapuheisina tavallisen suomalaisen puolestapuhujina. Perussuomalaisissa saan muun muassa rauhassa vastustaa liian kallista ratikkaa, koska hillitön velkaantuminen heikentäisi peruspalveluitamme, toteaa Pelkonen.

Tampereen pääpoliisiaseman kenttäjohtajana työskentelevä ylikonstaapeli Markku Mäki-Ventelä on toiminut 15 vuotta kaupunginvaltuutettuna. Hänellä on laaja kokemus erilaisista luottamustehtävistä.

– Mielestäni perussuomalaiset toimivat aktiivisimmin Suomen sisäisen turvallisuuden parantamiseksi. Suomalaiset pitävät turvallisuusasioita tärkeänä. Uskon, että pystyn parhaiten vaikuttamaan siihen ja muihin tärkeisiin yhteiskunnallisiin asioihin perussuomalaisissa.

Perussuomalaisten suora puhetapa miellyttää Mäki-Ventelää.

– Pidän perussuomalaisten tyylistä puhua ymmärrettävällä ja suoralla tavalla asioista. Se on tervetullutta nykyiseen kiemurtelevaan poliittiseen keskustelutapaan. Perussuomalaiset edustavat tavallista suomalaista ihmistä, toteaa Mäki-Ventelä.

Ylöjärven Perussuomalaisten puheenjohtaja Tomi Saaristo on luonnollisesti mielissään Pelkosen ja Mäki-Ventelän siirtymistä perussuomalaisiin.

– Erja on aktiivinen, aikaansaava ja terveellä maalaisjärjellä varustettu nainen, joka sanoo mielipiteensä tiukassakin paikassa. Markku on kokenut kunnallisvaikuttaja sekä kovissa liemissä keitetty suoraselkäinen mies. Erja ja Markku tuovat valtuustoryhmäämme vankkaa tietämystä monelta eri elämän osa-alueelta. Odotan innolla alkavaa yhteistyötä ja toivotan lämpimästi Erjan ja Markun tervetulleeksi perussuomalaisiin, Saaristo riemuitsee.

Valtuustoryhmän puheenjohtaja Mauri Heiska on myös uusista tulokkaista hyvillään.

– Olen iloinen saadessamme kaksi uutta hienoa persoonaa valtuustoryhmäämme ja siitä, että ryhmämme koko kasvaa loppukaudeksi kahdeksaan jäseneen. Erja ja Markku tuovat lisää laaja-alaista näkemystä asioihin. On myös hienoa kun saamme ensimmäisen naisen valtuustoryhmäämme. Olen etuoikeutettu saadessani olla tämän valtuustoryhmän puheenjohtaja, toteaa Heiska.

Perussuomalaisten valtuustoryhmä ottaa Pelkosen ja Mäki-Ventelän ilolla vastaan.

– Erja ja Markku ovat hyvä vahvistus valtuustoryhmäämme. Erjalla on vahvaa osaamista mm. sote- ja sivistysasioissa ja Markulla monien vuosien kokemus kunnallispolitiikasta, valtuustoryhmä linjaa.

SUOMEN UUTISET