Yhä useampi helsinkiläinen altistuu huonolle sisäilmalle. Päiväkodeissa ja kouluissa home on huono kumppani, joka lisää lasten ja nuorten sairastumista.

– Useissa Helsingin päiväkodeissa ja kouluissa on todettu huono sisäilma, mutta ongelmien ratkaisuksi ei ole tarjottu todellisia lääkkeitä, vain laastaria ongelmien peittämiseksi, sanoo Perussuomalainen Helsinki ry:n toiminnanjohtaja Anne Vuori.

– Torpparinmäessä, Pakilassa ja Kannelmäessä on koulujen sisäilmassa todettu vakavia ongelmia. Korjauksia on suunniteltu jo vuosia, mutta niitä on lykätty ”tärkeimpien” hankkeiden mennessä edelle”.

Huonokuntoiset rakennukset purkuun

Vuoren mukaan esimerkiksi Pakilassa on ylä-aste odottanut korjauksia useita vuosia – ja odottaa edelleen. Torpparinmäessä päiväkodille tehdään vuosittain maanparannustöitä, jotta kosteus ei imeytyisi maapohjasta rakenteisiin.

– Korttelitalolla on kaksi luokkahuonetta käyttökiellossa huonon sisäilman vuoksi. Korjaukset tulevat aikaa myöten kalliiksi, kun muitakin ratkaisuja olisi tarjolla.

– Huonokuntoiset rakennukset voitaisiin purkaa ja tilalle rakentaa monikäyttötiloja, suunnittelee Perussuomalainen Helsinki ry:n puheenjohtaja Markku Saarikangas.

”Nythän rahaa pitäisi olla”

Saarikankaan mielestä terveet ja monikäyttöiset tilat palvelisivat jokaista helsinkiläistä. Yhdistykset, kerhot ja nuorisotoiminta voisivat käyttää tiloja iltaisin. Useissa kaupunginosissa on nuorisotoiminta jouduttu lopettamaan tilojen poistuttua käytöstä.

– Haluamme Helsingistä eloisan, vilkkaan ja yhteisöllisen kaupungin, jossa on tilaa olla, elää ja hengittää. Valtuuston on tartuttava härkää sarvista ja tehtävä nopeasti päätöksiä korjausten aloittamiseksi. Nythän rahaa pitäisi olla, kun Guggenheimiin suunnatut rahat ovat säästössä, Saarikangas toteaa.

SUOMEN UUTISET