

PS ARKISTO
Haavisto kertoi Afganistanista tulleista avunpyynnöistä – Purra: ”Minäkin sain teltoilla tänään monta avunpyyntöä suomalaisilta”
Ulkoministeri Pekka Haavisto kertoo Helsingin Sanomien haastattelussa, että Suomeen on tullut Afganistanista noin 8 000 avunpyyntöä. Perussuomalaisten puheenjohtaja Riikka Purra muistuttaa, että Suomessakin riittää autettavia, jos hallitusta tai mediaa kiinnostaisivat myös omien kansalaisten ongelmat.
”8 000 avunpyyntöä Afganistanista”, ”Suomen laajat velvollisuudet”, ”kaikki mahdolliset keinot perheenyhdistämisten helpottamiseksi”, ”melko tiivis kytkös Suomeen”, ”naiset”, ”kokonaiskuva”,
”narratiivi”, Riikka Purra luettelee ulkoministeri Pekka Haaviston haastattelun sisältöä.
– Melko kauas hallitus on jo päässyt 170 henkilön evakuoimisesta sotilassuojauksessa, Purra sanoo.
Hivuttaa jatkuvaa auttamisvelvollisuutta
Purra kirjoittaa Facebookissa, että Haaviston haastattelun lukeminen jättää monille hämmentyneen olon.
– Siinä ei sanota paljon, mutta vihjataan sitäkin enemmän. Siinä hivutetaan näitä asioita – sitä, että Suomen on velvollisuus auttaa. Väitteet eivät perustu mihinkään, mutta ne on rakennettu niin, että jokainen asian kyseenalaistava on paha ja kylmä.
– Sentään naisia! Talebania pakenevia naisia! Ikään kuin tuo kulttuuri olisi ollut jotenkin tasa-arvoinen ennen Talebania, Purra huomauttaa.
Afganistan perusteluna perheenyhdistämisille
Purra sanoo toivovansa, että kyse on vain vihreän ministerin yksityisajattelusta, mutta hän pelkää Haaviston linjalla tai ”narratiivilla” olevan koko hallituksen tuki.
– Yllätyksettömästi hallitus on juuri helpottamassa perheenyhdistämistä myös yleisesti. Afganistan tarjoaa kätevän perustelun.
– Minäkin sain teltoilla tänään monta avunpyyntöä suomalaisilta. Useampi koki, että ei saa tarvitsemaansa terveydenhoitoa, moni kertoi valtavista puutteista asuinalueillaan, kouluissa, vanhustenhoidossa. Kuulin sairauksista, vastoinkäymisistä, köyhyydestä, kärsimyksestä.
Omien auttamisen pitäisi olla etusijalla
Purra kertoo saavansa joka viikko satoja viestejä suomalaisilta, jotka kertovat omasta ahdingostaan.
– Haluaisiko media kirjoittaa näistä? Suomen velvollisuudesta hoitaa omia ongelmiaan, auttaa omia vähempiosaisiaan? Se on sellainen narratiivi, jonka ensisijaisesti pitäisi ohjata Suomen hallitusta, Purra muistuttaa.
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
- evakuoinnit Hyvesignalointi veronmaksajat maailman parantaminen suomalaiset Riikka Purra Perheenyhdistäminen Pekka Haavisto Afganistan perussuomalaiset hallitus
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


Purra kysyy, miksi Suomi rynnistää auttamaan afgaaneja, mutta suomalaisten ongelmien ratkomisella ei koskaan ole kiire?

Hallituksesta väläytetään pakolaiskiintiön kymmenkertaistamista, veronmaksajia uhkaa miljardien lisälasku – ”Kaikki auttamistyö tehdään velkarahalla”

Vasemmistoliiton ex-ministeri Saramo vertasi Suomeen pyrkiviä humanitaarisia maahanmuuttajia Nobel-voittajiin – Tavio tyrmäsi: ”En usko, että on montaa nettoveronmaksajaa”

Perussuomalaiset kyselytunnilla: Hallitus houkuttelee toimillaan siirtolaisvyöryä – kokonaiskustannukset vuodessa ovat miljardeja

Perussuomalaiset: Suomalaisten turvallisuus jää maailmanparantamisen jalkoihin – tällä kertaa poliisien määrä leikkurissa

Afganistanista saattaa lähteä vuoden loppuun mennessä puoli miljoonaa pakolaista ja moni heistä suuntaa kohti Eurooppaa

Perussuomalaiset tekee välikysymyksen maahanmuuttopolitiikasta ja taloudesta – suomalaisten hyvinvointi etusijalle

Hallituksen hyvesignaloinnista uusi jättilasku: Tuhannesta afganistanilaisesta maahanmuuttajasta Suomen veronmaksajille jopa puolen miljardin euron kustannukset

Haaviston mielestä perheenyhdistäminen on perusoikeuskysymys – suomalaismiehen vaimo ja lapsi jumissa ulkomailla, ulkoministeri ei ole edes vastannut yhteydenottoon
Viikon suosituimmat

Teemu Keskisarjan kolumni: Luonnonsuojelijat vastaan ilmakehäkiihkoilijat

Antikainen: Purra pisti komission herroille luun kurkkuun Brysselissä
Euroopan komissio on jälleen nostanut esiin ajatuksen uudesta EU:n yhteisvelasta. Toisin kuin vuonna 2021, jolloin valtiovarainministerinä toiminut keskustan Annika Saarikko hyväksyi EU:n elpymispaketin mukisematta, nyt valtionvarainministerinä on Riikka Purra, joka pisti Brysselissä EU-herroille luun kurkkuun ja sanoi: ei käy.

Päivän pointti: Vanha valtamedia torjuu avoimen keskustelun – vetäytyi turvalliseen tilaan suojelemaan omia kehyskertomuksiaan

Päivän pointti: Missä Suomi-median logiikka Teksasin tulvauutisoinnissa? Väittää ehdotettujen menoleikkauksien vaikuttaneen ennen kuin niitä on tehty

Antifaa epäillään aseellisesta hyökkäyksestä viranomaisia vastaan Teksasissa
Vasemmistolainen vihapuhe on johtanut aseelliseen väkivaltaan Yhdysvalloissa. Rajaturvallisuutta valvovia viranomaisia vastaan on viime päivinä tehty kaksi aseellista hyökkäystä. Ensimmäisen suoritti Antifan iskuryhmä, jossa oli mukana useita transnaisia. Toisessa yhteenotossa yksittäinen hyökkääjä menetti henkensä.

Valtiovarainministeri Riikka Purra: Suomi ei hyväksy uutta EU-yhteisvelkaa – ”Me emme kannata tällaisia järjestelyjä, me vastustamme niitä”
Valtiovarainministeri Riikka Purra sanoo, että epävirallista yhteisvelkakeskustelua on jo käyty tällä viikolla euroryhmässä. Purran mukaan Suomen hallituksen kanta asiaan on selvä: uutta yhteisvelkaa ei hyväksytä. - Jo hallitusohjelmaan on selvästi kirjattu, että Suomi edellyttää jokaisen jäsenmaan kantavan vastuuta omista veloistaan ja taloudestaan.

Poliittinen myrsky Teksasin tulvien ympärillä yltyy: Lastenlääkäri sai potkut mauttoman somepäivityksen vuoksi
Teksasin tuhoisat tulvat ovat synnyttäneet Yhdysvalloissa paitsi valtavan inhimillisen tragedian, myös kiivaan poliittisen keskustelun. Useat liberaalit vaikuttajat ja demokraattisen puolueen keskeiset henkilöt ovat joutuneet rajun arvostelun kohteeksi syytettyään presidentti Donald Trumpia ja republikaanipuoluetta tulvien aiheuttamista vahingoista ja kuolemista.

Yliopistonlehtori emerita ajattelee liberaalilaatikon ulkopuolelta: Pakkoinkluusio ei toimi missään – ei kouluissa, työpaikoilla eikä maahanmuuttopolitiikassa
Voiko yliopistolla työskennellä ja luoda uraa, vaikka tunnustautuu kristityksi tai konservatiiviksi? Saako tieteentekijä vastustaa aborttia, pitää Israelin puolta ja puhua ääneen islamisaation luomasta uhkasta länsimaille? Kyllä, se on mahdollista, mutta ei mutkatonta. Ja ehkä siksi niin harvinaista.

Riippumattomalta medialta yläpeukkua Teemu Keskisarjan ehdotukselle Yle-veron uudelleenohjauksesta – pitkällä tähtäimellä kaiken median tulisi kuitenkin toimia markkinaehtoisesti
Aidosti riippumattomat ja itsenäiset media-alan tekijät pitävät ongelmallisena nykyistä Yle-veromallia, jonka turvin Yleisradio syö tilaa mediakentältä. Kansanedustaja Teemu Keskisarjan esitys Yle-veron uudelleenkohdistamisesta toisi mukaan kilpailua mediakentälle, sekä palauttaisi osittaisen protestoinnin mahdollisuuden kansalle.

Euroopan parlamentti äänesti Bulgarian liittymisestä euroon – Tynkkynen ainoa suomalaismeppi, joka äänesti vastaan
Euroopan parlamentissa äänestettiin tiistaina Bulgarian hyväksymisestä euroalueen jäseneksi. Mepit antoivat maan eurojäsenyydelle tukensa äänin 531‒69. Tyhjää äänestäneitä oli 79. Paikalla olleista suomalaisista mepeistä ainoa, joka vastusti Bulgarian eurojäsenyyttä, oli perussuomalaisten Sebastian Tynkkynen.
Uusimmat
Toimitus suosittelee
Perussuomalainen 2/2025

Lue lisää
PS Naiset 1/2025

Lue lisää