Kokoomuksen presidenttiehdokas Alexander Stubb sai Nuorten vaaleissa 22 prosenttia annetuista äänistä. Jussi Halla-aho jäi hiuksen hienosti ykköspaikasta 21 prosentin ääniosuudellaan. Halla-ahon tähti saattaa olla nousussa äänestysikäistenkin piirissä, siitä vaan ei ole galluppien puuttuessa mitään tietoa.

Pekka Haavisto uupui Nuorten vaaleissa johtokaksikon taakse horisonttiin 14 prosentin kannatuksella. Aivan Haaviston kannoilla hönkii jo Li Andersson, jota äänesti 12 prosenttia kyselyyn vastanneista nuorista.

– Tulokset vastaavat aiempia gallupeja siinä, että ehdokkaissa ei ole selvää ykkössuosikkia. Kannatus jakautuu tasaisesti, arvioi vaaliasiantuntija Sami Borg Nuorten vaalin tulosta Yleisradion uutissivuilla.

Nuorten vaalit on nuorisoalan kattojärjestö Allianssin hanke ja äänestäjät ovat pääosin alle 18-vuotiaita. Vaaleissa annettiin yhteensä 94 456 ääntä ja ne järjestettiin 8.–12.1.2024.

Halla-ahon tähti nousussa

Konservatiiviset voimat ovat olleet aiemminkin keulilla nuorten varjovaaleissa, joten kovin rohkeita johtopäätöksiä ei kannata näistäkään tuloksista tehdä.

Sen verran kuitenkin voisi uumoilla, että Jussi Halla-ahon tähti on nousussa ja Pekka Haaviston laskussa.

Aikuisten oikeasti tilanne presidentinvaalissa on ilmeisen auki ja käännekin on saattanut tapahtua. Siitä vain ei ole tietoa, koska viimeisimmät gallupit ovat joulukuulta. Huppu silmillä mennään, luonnehtii Keskisuomalainenkin.

SUOMEN UUTISET