Perussuomalaisten presidenttiehdokas Jussi Halla-ahon kannatus on noussut kolme prosenttiyksikköä joulukuusta, ilmenee Maaseudun Tulevaisuuden teettämästä presidenttikyselystä.

Maaseudun tulevaisuuden tuoreimman gallupin mukaan Jussi Halla-ahoa kannattaa presidentiksi nyt 15 prosenttia kyselyyn vastanneista. Halla-ahon suosio siis jatkaa kasvuaan.

Gallupkärjessä on edelleen kokoomuksen Alexander Stubb 24 prosentin kannatuksella ja toisella sijalla Pekka Haavisto (vihr), jota kannattaa nyt 21 prosenttia vastaajista. Haaviston suosio on laskenut MT:n edellisestä kyselystä kaksi prosenttia.

Neljäntenä on Olli Rehn (kesk) 12 prosentilla. SDP:n Jutta Urpilainen ja vasemmistoliiton Li Andersson nauttivat 7 prosentin kannatusta. Valitsijayhdistyksen ehdokas Mika Aaltolan ja kristillisdemokraattien Sari Essayahin kannatus on kahdessa prosentissa ja Liike Nytin Harry Harkimoa äänestäisi prosentti kyselyyn osallistuneista.

Kyselyn toteutti MT:n tilauksesta Kantar Agri ja siihen vastasi 1 092 18-79-vuotiasta suomalaista. Kyselyn virhemarginaali on kolme prosenttiyksikköä suuntaansa.

SUOMEN UUTISET