Pitkä kampanjataival tulee päätökseensä. Presidenttiehdokas Jussi Halla-aho kiittää kanssaehdokkaita reilusta meiningistä.

Halla-aho kirjoittaa:

Kampanja on päättynyt, ja sunnuntaina äänestämme. Tässä kohdassa kiitän kanssaehdokkaita reilusta meiningistä. Muutama yksittäistapaus poislukien kampanjan aikana ei nähty likaisia temppuja, henkilökohtaisuuksiin menoa tai vyön alle lyömistä.

Pitkä tenttisarja suoritettiin hyvässä hengessä, vaikka jännitys loppua kohden tiivistyi. Jos henkilösuhteet olisivat lähteneet huonoille jengoille, talvi olisi ollut meille kaikille paljon raskaampi. Kampanja oli osoitus siitä, että kaiken EI tarvitse olla henkilökohtaista.

Median mielestä ”sopuisuus” teki kampanjasta tylsän. Rohkenen olla eri mieltä. Suurin osa ihmisistä ei halua kuunnella huutamista, päälle puhumista tai ”nokkelia” sivalluksia vaan asiallista keskustelua asiallisista asioista.

Historiallisen korkea ennakkoäänestysprosentti ja muu pöhinä ei sekään kielinyt kampanjan tylsyydestä. Toivokaamme, että äänestysaktiivisuus on historiallisen korkea myös sunnuntaina.

Tavoistani poiketen annan tunnustusta myös medialle. Muutamaa poikkeusta lukuunottamatta paneelit olivat järkevästi käsikirjoitettuja, hyvin juonnettuja ja tasapuolisia.

Myös ehdokkaita koskevissa henkilöartikkeleissa relevanttia ja vähemmän relevanttia kryönää oli kaivettu melko tasapuolisesti kaikista ehdokkaista. Välillä oli jopa vaikea päätellä, mihin media vaaleissa pyrkii [iloinen hymiö].

Edellä sanotusta seuraten se kuva, jonka yleisö sai ehdokkaista, ei varmaan ole kovin kaukana totuudesta. Äänestäjä voi siis tehdä informoidun äänestyspäätöksen, mikä on mielekkään demokratian perusedellytys.

Narikkatori pullisteli väkeä

Halla-ahon kiertueen päättäjäispäivänä lauantaina nähtiin Helsingin Narinkkatorilla melkoinen määrä yleisöä:

SUOMEN UUTISET